Connect with us
Klaus Iohannis nu ia în calcul o nouă carantină națională

Știri

Klaus Iohannis nu ia în calcul o nouă carantină națională

Președintele României, Klaus Iohannis a declarat miercuri, 28 octombrie, că nu ia în calcul o nouă carantină națională. Declarația a avut loc în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Cotroceni. Șeful statului a spus că, la acest moment, nu este cazul unei carantine naționale ca cea din primăvară.

Iohannis nu vrea o nouă carantină națională

Klaus Iohannis a declarat că nu este cazul instituirii unei carantine naționale asemănătoare celei din primăvară. Șeful statului a ținut să precizeze că toate restricțiile impuse de autorități au fost propuse de către experți și că nu sunt un joc politic.

„Am arătat ieri, de la începutul pandemiei până acum, practic numărul de locuri la ATI s-a dublat și nu ne dorim un așa numit lockdown. Nu dorim să distrugem viața oamenilor. Deocamdată situația nu ne duce la o carantină sau la un lockdown”, a precizat președintele Iohannis.

Șeful statului a declarat că datele prezintă fluctuații mari de la o zi la alta și că pandemia nu se răspândește matematic, ci de la o persoană la alta. Iohannis a spus că îl îngrijorează numărul de internări de persoane la Terapie Intensivă, dat și numărul de decese.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul virus. În total, 159.855 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu noul virus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 777 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Capitala este sub scenariu roșu. Școlile sunt închise, la fel și restaurantele, cafenelele, barurile, sălile de spectacol și cele cu jocuri de noroc.

Masca de protecție se poartă, obligatori, atât în spațiile deschise cât și în cele închise.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top