Știri

Klaus Iohannis: Se renunță la starea de urgență, dar acest lucru va fi obligatoriu!

La ora 14:oo, președintele Klaus Iohannis a făcut declarații în urma celei de-a doua ședințe de urgență. La ședință au participat  premierul, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Sănătății și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. S-au stabilit noi măsuri ce vor fi implementate de la 15 mai. Atunci, starea de urgență va fi ridicată. Cu toate acestea, situația va fi ținută sub control. Președintele a declarat că măștile de protecție vor deveni obligatorii în spațiul public.

Klaus Iohannis: Se renunță la starea de urgență, dar acest lucru va fi obligatoriu!

Deși se vorbește de o relaxare a măsurilor, lucrurile nu vor reveni la normal în următoarea perioadă. Starea de urgență va fi ridicată după 15 mai. Oamenii vor putea să circule în spațiile publice fără declarație. Acest lucru va fi posibil doar dacă vor fi purtate măștile de protecție.

 „Dragi români, așa vom arăta după 15 mai în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun (nr. cu mască).Am considerat că unele din chestiunile care ne privesc pe toți trebuie anunțate din timp. Una dintre aceste măsuri este cea cu masca de protecție. Am decis astăzi că după 15 mai toată lumea va fi obligată să poartă măștile în spațiile publice închise și în transportul în comun. Vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul.”, a declarat președintele.

De asemenea, restricțiile de deplasare se vor relaxa de la aceeași dată, în vederea libertății individuale. Oamenii nu vor mai avea nevoie de declarații pe propria răspundere.  Cu toate acestea, interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări vor rămâne în continuare active.

Președintele avertizează că pe tot parcursul stării de urgență, restricțiile deja stabilite rămân în vigoare. Cele stabilite în cadrul ședinței de azi, vor fi valabile abia după 15 mai.

„Până în 15 mai toate restricțiile rămân în vigoare. Până în 15 mai, stați acasă! După 15 mai vom putea să ne mișcăm mai liber. Însă, viața nu va reveni din păcate la normalitatea pe care am cunoscut-o. Vom avea un plan de relaxare în pași, vom stabili care activitate poate să înceapă.” , a adăugat Iohannis.

În ceea ce privește acivitatea școlară, aceasta este atent analizată. O discuție în acest sens va avea în cursul acestei zile, cu Ministrul Educației.

 

Acest site foloseste cookies.

Read More