Connect with us
Klaus Iohannis va contesta Codurile Penale la CCR

Știri

Klaus Iohannis va contesta Codurile Penale la CCR

Imediat după ce Codul Penal a trecut de Parlament, Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă. Președintele țării a criticat tot ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament.

Iohannis a anunțat că va contesta Codul Penal la Curtea Constituțională. Iohannis a acuzat PSD că practică o dictatură a majorității în Parlament și că nu a ținut cont de niciun argument adus de Opoziție împotriva modificării codurilor.

Ce a declarat președintele Klaus Iohannis

  • Astăzi s-au votat în Parlamentul României mai multe modificări la Codul Penal. Doresc să comentez acest lucru, pe care îl consider absolut revoltător. Este absolut inadminsibil cum a transformat PSD procedurile. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității!
  • PSD a trecut în timp record Codul Penal prin Parlament, cu un simulacru de dezbatere, și acest lucru este profund dăunător. PSD a reușit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, a reușit în scurt timp să transforme dezbaterea într-o dezbatere lipsită de transparență, cu un rezultat previzibil: se trece cu tăvălugul peste argumentația opoziției.
  • Despre conținutul Codului Penal modificat voi avea o prezentare mai lungă când voi contesta la CCR actul normativ. Este bine de știut că și Codul de procedură penală este în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările sunt, în mare parte, fie inutile sau toxice și dăunătoare și am de gând să folosesc toate instrumentele pentru a le contesta.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul privind modificarea Codului penal.S-au înregistrat 167 de voturi „pentru”, 97 ”împotrivă” şi 19 s-au abţinut.

Raportul a fost adoptat marţi după-amiază de parlamentarii din Comisia parlamentară specială pentru elaborarea legilor Justiţiei, după ce proiectul privind modificările la Codul penal a fost aprobat de Senat.

Klaus Iohannis critică dur noul Cod Penal

În comisie, a fost păstrată forma adoptată de Senat, modificările fiind unele de natură tehnică. Comisia a acceptat un amendament al ALDE potrivit căruia pentru a se constata infracţiunea de delapidare este obligatorie plângerea penală prealabilă împotriva funcţionarului public.

Proiectul de modificare a Codului penal, iniţiat de parlamentari PSD şi ALDE, a fost adoptat marţi în plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu modificările aduse Legii privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate.

Pe 8 iunie, Instanţa Supremă a decis să sesizeze Curtea în legătură cu aspecte de neconstituţionalitate în cazul actului normativ pentru modificarea şi completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

1 Comment

1 Comment

  1. mircea

    2018-07-04T15:32:46+03:00 at 15:32

    oare pana cand un mitocan mai ramane in aceasta functie???nici nu stie sa citeste nici sa vorbeste,si de peste 28 de zile ceteste si nu intelege ,dar nici dupa 5(cinci) minute zice cu subiect si preducat ca e contesta ce a hotarat majoritatea care nu este confortabile pentru ,,Cap da Bou”cu creier da catar

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top