Connect with us
Klausi Iohannis a explicat de ce s-a așezat pe unul dintre scaunele de la "Masa tăcerii"

Știri

Klausi Iohannis a explicat de ce s-a așezat pe unul dintre scaunele de la „Masa tăcerii”

Klaus Iohannis a oferit o explicație pentru faptul că s-a așezat pe unul dintre scaunele de la „Masa Tăcerii”. Președintele spune că dacă Constantin Brâncuși nu ar fi vrut să se așeze nimeni acolo, nu le-ar fi pus într-un loc public.

Citește și: Radu Moraru explică gestul lui Iohannis de la Târgu Jiu. E vorba despre dosarele şefului procurorilor

„Am fost împreună cu primarul, care a fost foarte de acord şi nu a găsit nicio problemă. Discuţia vă asigur că are substrat electoral. (…) Am citit câteva comentarii, cred că cineva care a comentat aceste lucruri a avut dreptate. Dacă Brâncuşi nu ar fi vrut să se aşeze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus într-un parc public, ci într-un muzeu închis. Toată discuţia mi s-a părut exagerată pur şi simplu şi cred că putem să o închidem aici”, a afirmat şeful statului.

El a precizat, la întrebările jurnaliştilor, că nu a fost amendat pentru acest gest şi nici nu s-a pus această problemă.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost fotografiat, vineri, în timp ce stătea pe un scaun de la ”Masa Tăcerii”, una dintre operele lui Constantin Brâncuşi din Parcul Central din Târgu Jiu, în zonă fiind inscripţii prin care vizitatorii sunt rugaţi să nu atingă operele artistului.

„Orice persoană care se aşează, cu bune intenţii, fără să afecteze în vreun fel piesele componente al Mesei Tăcerii, ori cele de pe Aleea Scaunelor, cu scopul de a se fotografia şi fără unul vădit de distrugere, nu se află într-o situaţie de încălcarea a legii”, a fost reacţia primăriei Târgu Jiu după fotografia cu Iohannis la Masa Tăcerii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top