Connect with us
Kovesi, despre corupție: „68% dintre români percep corupţia ca pe un fenomen care le afectează viaţa de zi cu zi”

Știri

Kovesi, despre corupție: „68% dintre români percep corupţia ca pe un fenomen care le afectează viaţa de zi cu zi”

Procurul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a anuntat marți că, potrivit unui studiu realizat la nivel european, 68% dintre români percep corupţia ca pe un fenomen care le afectează viaţa de zi cu zi.

„Este un raport Eurobarometru (…) privind corupţia, publicat în octombrie 2017. În acest raport, 68% dintre repondenţii români percep corupţia ca fiind unul din fenomenele care le afectează viaţa de zi cu zi.

Acest procentaj de 68% a poziţionat România pe primul loc în topul ţărilor Uniunii Europene în ceea ce priveşte percepţia corupţiei în viaţa zilnică. La nivelul Uniunii Europene, cei care consideră că viaţa de zi cu zi le este afectată de corupţie reprezintă doar 25%”, a declarat Kovesi.

Citește și: Laura Codruța Kovesi nu a fost revocată – Klaus Iohannis a decis astăzi ca șefa DNA să rămână în funcție

Ea a adăugat, citând acelaşi studiu, că în cazul României sistemul de sănătate a fost menţionat de 58% dintre cei chestionaţi ca domeniul cel mai afectat de corupţie, faţă de doar 31% la nivelul Uniunii Europene.

Citește și: Patriarhia Română: Trebuie continuată lupta anticorupţie, cei vinovaţi trebuie sancţionaţi

„Corupţia în sistemul public de sănătate se traduce în costuri suportate de pacienţi, în mod direct, pentru că suportă din buzunarul lor, sau în mod indirect, pentru că este afectat şi este prejudiciat bugetul asigurărilor sociale. De multe ori am constatat, în anchetele noastre, că acel cost suplimentar, pe care firmele private îl plătesc cu titlu de mită, se reflectă în calitatea şi preţul serviciilor de care beneficiază cetăţenii”, a mai spus şefa DNA.

Augustin Lazăr, prezent și el la eveniment

Laura Codruţa Kovesi participă la o dezbatere cu tema „Corupţia în sistemul public de sănătate – analiza cauzelor DNA soluţionate de instanţă prin hotărâri de condamnare rămase definitive în perioada 2015 -2017”.

La eveniment mai iau parte procurorul general Augustin Lazăr, reprezentanţi ai unor instituţii din sistemul judiciar, precum şi ai unor asociaţii şi organizaţii neguvernamentale active în domeniul sănătăţii şi al luptei împotriva corupţiei.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top