Știri

Kovesi neagă acuzațiile lui Ghiță: „Nu sunt și nu voi fi prietenă cu Sebastian Ghiță”

Laura Codruța Kovesi a vorbit marți seară, despre dispariția lui Sebastian Ghiță și despre relația de prietenie pe care ar fi avut-o cu acesta.

Șefa DNA a declarat că i se pare ciudat că Sebastian Ghiţă a dispărut de sub filajul Poliţiei. Ea a precizat că dispariţia acestuia a fost raportată procurorului DNA de caz după aproximativ 16 ore.

„A dispărut de sub filaj, este prima dată când se întâmplă așa ceva. Dispariția de sub filaj a fost anunțată procurorului de caz abia a doua zi, după aproximativ 16 ore. Poliția trebuia să răspundă la două întrebări. Ghiță avea control judiciar, cu obligația de a se prezenta la poliție. Deci supravegherea ținea de poliție”, a spus Kovesi într-o emisiune TV.

Procurorul şef al DNA a reluat declaraţiile potrivit cărora nu a fost şi nu este prietenă cu „inculpatul Ghiţă Sebastian”.

„Nu vreau să fac un dialog cu un inculpat fugar. De când au apărut primele lui declarații, am sesizat CSM, am cerut arestarea preventivă. Am spus că nu sunt, nu voi fi prietenă cu Sebastian Ghiță”, a precizat aceasta.

Kovesi: Nu am avut întâlniri între patru ochi, nu am fost în vacanță împreună

Kovesi a explicat că l-a întâlnit pe Ghiță doar la evenimente organizate de instituţii publice.

„L-am întâlnit la evenimente organizate de instituții publice, nu am avut întâlniri între patru ochi, nu am fost în vacanță împreună. Am descoperit dintr-o dată ce mulți prieteni aveam și nu știam. Bineînțeles, în ghilimele”, a spus șefa DNA.

Laura Codruța Kovesi a declarat că Poliţia Română trebuie să răspundă cum a fost posibilă dispariţia lui Ghiţă, în condiţiile în care acesta era sub control judiciar.

Citește și: Sebsatian Ghiță, dezvăluiri despre relația cu Florian Coldea: „Am fost împreună cu familiile în Seychelles”

Procurorul șef al DNA a precizat că dispariția omului de afaceri a afectat ancheta, deoarece acesta poate să influențeze martori și să distrugă probe.

„Ancheta a fost afectată. Ghiță se sustrage de la urmărirea penală, poate să distrugă probe, să influențeze martori, are mesaje seară de seară la televiziune. Este vorba de un om urmărit internațional.

Am sesizat CNA, am sesizat CSM, doar săptămâna aceasta am trimis trei sesizări, am trimis spre informare procurorului general, ministrului Justiției”, a subliniat Kovesi.

Sebastian Ghiţă este dispărut din 21 decembrie. Până la ora actuală, acesta a avut opt apariţii la postul de televiziune pe care îl controlează, unde a adus acuzaţii grave Codruţei Kovesi şi fostului prim-adjunct al SRI Florian Coldea

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-17T20:53:06+02:00 20:53

Share
Scris de
Oprea Raluca

Acest site foloseste cookies.

Read More