Connect with us
"La 14 ani, părinții mi-au arătat o poză cu viitorul meu soț. Era bătrân și pitic și nu am vrut să mă mărit cu el. Apoi, părinții mei m-au forțat să fac asta..."

Știri

„La 14 ani, părinții mi-au arătat o poză cu viitorul meu soț. Era bătrân și pitic și nu am vrut să mă mărit cu el. Apoi, părinții mei m-au forțat să fac asta…”

Jasvinder Sanghera este o femeie care are o poveste extraordinară de viață. Pe când avea 8 ani, familia sa îi aranjase deja căsătoria, un obicei practicat în multe familii indiene. Când avea 14 ani a văzut pentru prima oară o poză cu viitorul soț. Acesta era un bărbat bătrân și scund.

Ea a refuzat să se căsătorească cu omul acela, iar familia ei, cu care locuia într-un mic oraș britanic, a luat o decizie șocantă. Fata a fost retrasă de la școală și închisă în propria cameră drept pedeapsă. Ei i se permitea să meargă daor la toaletă, în schimb, masa o servea tot în cameră.

Părinții lui Jasvinder i-au controlat toată viața. Nu avea voie să aibă alți prieteni decât cei aprobați de familie.

Cu toate acestea, ea a reușit să stabilească o relație cu un tânăr, un apropiat al familiei. Cei doi comunicau prin geamul ferestrei camerei ei. El stătea seara la geamul ei și îi citea pe buze.

Într-o zi, tânărul i-a spus să plece cu el din acea casă. Ea nu a stat prea mult pe gânduri și a găsit un moment în care casa era nesupravegheată, reușind să fugă și să se mute în alt oraș cu prietenul ei.

Membrii familiei ei nu au reacționat deloc bine. Aceștia i-au spus că se poate întoarce acasă doar dacă acceptă căsătoria, iar dacă nu, ea este ca și moartă pentru ei. Evident că Jasvinder nu a fost de acord. Au trecut mai bine de 20 de ani de la acel moment, iar ea nu și-a revăzut părinții niciodată. Nici măcar cei 3 copiii ai săi nu își cunosc părinții.

În urmă cu câțiva ani, după ce una din surorile sale s-a sinucis din cauza abuzurilor pe care le-a suferit în căsătoria sa aranjată, ea s-a decis să înființeze  organizație, Karma Nirvana, care să lupte împotriva căsătoriilor aranjate. Datorită ei, căsătoriile aranjate au fost declarate ilegale în Marea Britanie.

Citește și: Are 16 ani, dar s-a căsătorit cu o femeie care poate să îi fie străbunică!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top