Connect with us

Știri

La 4 ani de la tragedia aviatică din Apuseni, familia Aurei Ion a făcut anunțul: „Zi de zi…”

Pe 20 ianuarie 2014 se petrecea tragedia aviatică din Apuseni, în care pilotul Adrian Iovan și sublocotenentul Aura Ion și-au găsit sfârșitul.

Cei doi se aflau într-o aeronavă în care erau în total șapte persoane. Avionul se deplasa la Oradea pentru o operație de prelevare de organe pentru transplant, când s-a petrecut accidentul.

La 4 ani de la acea tragedie, familia Aurei încă așteaptă un răspuns legat de intervenția greoaie a salvatorilor și de ce a durat atâta timp până când cineva a ajuns la victime.

În acest context, familia a făcut publică o scrisoare-deschisă adresată premierului prin care cere explicații.

Iată ce scrie în scrisoarea familiei Aurei Ion!

”STIMATE DOMNULE PRIM-MINISTRU,

Ne-ați îndemnat să ne punem în situația în care familiile noastre pățesc un caz similar cu cel al copiilor abuzați de un om ce, se presupune că, veghează la respectarea legilor, că el însuși, prin activitatea lui profesională, reprezintă legea.

Dar iată că lucrurile sunt total contrare, omul legii, NU respectă legea, CI doar abuzează de puterea pe care simte că i-o conferă legea!

Iată-ne puși într-o atare situație, când Instituțiile Statului, da, cele ale căror misiune este să vegheze asupra bunăstării țării și să-și protejeze cetățenii, prin funcționarii lor incompetenți și abuzivi, noi, cetățenii acestei țări, suntem omorâți cu zilele.

Zi de zi, sistemul acesta putrezit, corodat de interese, în loc să pedepsească abuzurile săvârșite chiar de către oamenii săi și incompetența acestora ce curmă vieți, își pune la adăpost lichelele, le scoate basma curată ori de câte ori comit câte o ilegalitate.

Suntem una dintre aceste familii ce trăim în fiecare zi, în fiecare clipă, pe pielea noastră, emanația abuzurilor: la 20 ianuarie 2014 instituțiile abilitate nu au ajuns la victimele accidentului aviatic din Munții Apuseni,

Deși cei însărcinați să acționeze cunoșteau coordonatele, acestea fiindu-le transmise de către supraviețuitori.

Se cereau informații de la Centrul Moscova, în timp ce Ministerul Apărării avea forța necesară și suficientă să intervină, să localizeze și să îi salveze, timpul de intervenție, indiferent de condițiile meteorologice,

Fiind de 1 oră și 38 minute și s-ar fi ajuns cu elicopterul IAR-330 PUMA SOCAT care, totodată, făcea și localizarea aeronavei prăbușite, așa cum rezultă din ceea ce ne-a comunicat, nouă familiei – întrucât în anchetă nu s-a dorit acest răspuns, Statul Major al Forțelor Aeriene.

Dar incompetența și ignoranța și-au spus cuvântul, Romatsa a refuzat intervenția Forțelor Aeriene, în timp lucrători ai Statului nu aveau habar să citească pe hartă și au stat

Cu coordonatele în buzunar sau, rămânând în registrul dumneavoastră, cu fundu’ pe coordonate!

La nivel de coordonare, nu au existat coordonatori.

Și au murit!…victimele!

Și se face anchetă penală: probe din dosar sunt modificate – pentru a se proteja persoane, modificări care nu-l sesizează sub nicio formă pe Procurorul general.

Inițial, nu înțelesesem de ce Procurorul general a dispus mutarea dosarului la București, la Parchetul General, cât timp, în dosar, nu exista niciun suspect.

Nu că acum am avea vreunul…Oare funcția actuală a acestuia are vreo minimă legătură cu mutarea dosarului, din februarie 2014? Nu știu…mă întreb.

Acum, se prefac că fac o expertiză, în realitate se ascunde mizeria.

Se apropie 20 ianuarie! Se fac 4 ani de când noi, familia, trăim cum v-am descris!

De când, zi după zi, vedem cum, doar niște minți bolnave, precum cea a polițistului, pot să gândească în ce fel să acopere incompetența, ignoranța, abuzul unora din sistem!

Mi-e limpede…Sistemul actual, putrezit, corodat de interese, naște monștri!

Domnule Prim-ministru, ce reacții au instituțiile de la cel mai înalt nivel pentru ca, în DOSARUL CATASTROFEI AVIATICE DIN MUNȚII APUSENI, să fie oprit abuzul, pentru a avea garanția drepturilor noastre, sau drepturile cetățenilor sunt un lux, cum spunea un fost ministru!?”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top