Connect with us
La mulți ani, mami! La mulți ani, Daniela Stoiu!

Știri

La mulți ani, mami! La mulți ani, Daniela Stoiu!

Astăzi este o zi specială pentru mine, mama mea, Daniela Stoiu împlinește 50 de ani. Se spune că nu este frumos să dezvălui vârsta unei doamne, dar o fac pentru că în primul rând atât Rianna Stoiu (sora mea), cât și eu o iubim foarte mult, dar și pentru că în cincizeci de ani a trăit suficient încât să facă un serial cu multe sezoane din viața ei.

Povestea ei

Născută pe 31 iulie 1970 și declarată în acte pe 1 august 1970, mami, a fost de când se știe o luptătoare. Un LEU adevărat după cum se caracterizează.

În 1990 am apărut eu și am fost primul cel mai frumos cadou din viața ei, nu mă umflu în pene, dar ea spune acest lucru. Am dus-o greu, greu de tot, vremurile erau de așa natura, situația impunea să fim atenți la fiecare leu care era în caseria casei.Până la 7 ani am stat la bunici, unde a fost cel mai frumos, că doar știți, viața cu bunicii este superbă.

În tot acest timp ea se pregătea să mă ducă la Arad pentru a putea avea o șansă în plus la educație. Și așa a și fost. A urmat a doua cea mai frumoasă perioadă a mea din copilărie, pentru că am învățat să prețuiesc ce am, și să pun cartea și învătătura pe primul loc. „Doar așa vei avea șansă în viață.”.

În toți cei 12 ani de școala am fost pregătit de prietena mea cea mai bună, mama, să fiu autodidact, pregătit cât se poate pentru orice încercare ne oferea viața și LEUul avea grijă să nu-i lipsească puiului nimic.

Doar ea știe câte zile nu a mâncat, câte zile nu s-a bucurat după 12-16 ore de muncă de nimic din salariu pentru că trebuia să mă întrețină, în chirie, la școală, să am de toate pentru învătățură, iar eu o ajutam cu ce știam mai bine. Fară să fiu pus, făceam treburile casei.

Țin minte că la 7 ani am gătit prima data, o salata de vinete. Am omis din ce mă învătase ea și bunica, ca trebuie să curaj și cojile de pe vinete și i-am facut surpriză. Panicată, întră în casă, simte mirosul de ars, vede că n-am dat foc la casă și că i-am pregătit cina. A mâncat mama mea salata de vinete fară suflare și atentă când nu mă uitam, mai scuipa câte o coajă din salată, dar fară să mă descurajeze.

Ziua de salariu și profiterolul

Mama avea grijă ca din puținul pe care-l aveam, să ieșim în fiecare weekend pe undeva, la plimbare prin parc, pe celebrul strand din Arad sau când era ziua post salariu să îmi ofere cea mai delicioasă prăjitură din județ. La cofetăria Libelula din Arad, era cel mai bun profiterol, prin urmare acolo ne „mădăream” și noi savurând prăjitura

2008 cadoul care ne-a schimbat viața

Pe 21 aprilie 2008 a apărut pe lume Rianna Daianna Stoiu, sora mea, nu mă așteptam eu la 18 ani să mai fiu frate și nu înțelegeam exact ce înseamnă asta. Era internată în spital înante de naștere și eu dupa fiecare zi de liceu, mă duceam să-i duc înghetața ei preferată de la McDonald’s.

A apărut pe lume cea mică și vă jur, a fost ceva ce n-am trăit în 30 de ani de viață, un sentiment foarte ciudat, care a apărut instant ce am văzut-o în spital. Între noi, deși sunt 18 ani diferență, există o legătură foarte specială care va rezista cu siguranța toată viața.

N-o sa stau să vă spun prea multe că nu-i place să fie vorbit în public despre ea, dar subliniez ca mama, indiferent de vremuri și grele încercări ale vieții n-a uitat niciodată să ne fie mama și prietenă. Toți avem probleme, știu. Dar de la ea am învățat devotamentul, consecvența, respectul față de ceilalți și mereu m-am întrebat: oare cum poate să reziste la atâtea probleme și „pumni” oferiți de viață. Dar știți cum se spune, oamenii puternici primesc deobicei cele mai grele palme de la viață, pentru că ei le pot duce.

Țin minte că în clasa a XII-a s-a implicat foarte activ în perioada în care dădeam bacalaureatul și era cumva și ciudat să ies de la examene s-o vad pe mami.

N-a avut vreme în restul anilor pentru ca era mereu la serviciu, non-stop daca se putea, pentru a face un leu în plus și a ne asigura condiții mai bune.

P.S. N-am scris tot că stricam baza de date a site-ului, dar poate cândva, urmează o carte 🙂

Astăzi 31 iulie și mâine 1 august este despre ea! La mulți ani, mami!

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

2 Comments

2 Comments

 1. Ofelia Florica Harangus

  2020-07-31T19:12:41+03:00 at 19:12

  Am avut fericirea sa te intalnesc, ,Adi… Iti cunosc cateva povestioare din perioada vietii tale de elev…Frumoasa dovada de iubire fata de mama ta! Te admir,Adi,pentru devotamentul tau ,pentru dragostea ta neconditionata fata de surioara ta! Esti un exemplu pozitiv pentru multi tineri de varsta ta! Sanatate tie si familiei tale! La mulți ani binecuvantati ,mamei tale,cu sănătate,ca-i mai scumpa decat toate.

 2. Diana

  2020-07-31T12:06:56+03:00 at 12:06

  O cunosc personal pe mama ta si m-a surprins placut sa aflu ca fiul ei despre care povestea mandra ca „e la Bucuresti”, scrie asa despre mama lui!
  Bravi kid!
  Bravo Daniela pentru asa educatie frumoasa data fiului tau!
  La multi ani!
  Diana

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top