Connect with us
La spitalul Obregia, 70 de crade medicale intră în izolare

Știri

La spitalul Obregia, 70 de cadre medicale intră în izolare

O mulțime de medici din toată țara sunt afectaț de noul coronavirus. Sistemul medical riscă să sufere enorm dacă nu sunt oferite măsurile necesare de protecție cât mai rapid. Astăzi mai multe spitale din România au suferit pierderi uriașe pentru că personalul a trebuit să intre în izolare. Unul dintre aceste spitale este spitalul Obregia din Capitală, unde 70 de cadre medicale au fost trimise în izolare.

La spitalul Obregia, 70 de cadre medicale intră în izolare

Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia„ a trimis 70 de cadre medicale în izolare la domiciliu după ce un pacient internat în spital a fost testat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

Pacientul fusese internat în spitalul de psihiatrie în urmă cu o săptămână, din data de 19 martie, iar la acel moment nu avea simptomele specifice infectării cu COVID-19. De altfel, nici cadrele medicale trimise în izolare la domiciliu nu prezintă simptome, dar măsura luată este una de siguranță.

Și la Spitalul de Arși din Capitală 28 de cadre medicale sunt în autoizolare după ce au intrat în contact cu un pacient de 43 de ani, ulterior diagnosticat cu coronavirus.

În acest moment în România sunt peste 900 de persoane diagnosticate cu COVID-19 și 14 decese. Medicul Alexandru Rafila a făcut o estimare sumbră într-un interviu la digi24: până la finalul lunii aprilie am putea avea mii de cazuri diagnosticate zilnic.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top