Connect with us
Lansarea SpaceX a fost un eșec total, NASA n-a permit decolarea capsulei

Știri

Lansarea SpaceX a fost un eșec total, NASA n-a permis decolarea capsulei

SpaceX capsula spațială contruită de miliardul Elon Musk, n-a primit aprobare de decolare de la NASA din cauza vremii nefavorabile cu doar 15 minute înainte de ora programată. Ar fi fost prima lansare spațială din SUA după 9 ani, iar noutatea pe care o aducea SpaceX era că toate componetele navetei spațiale erau refolosibile. Mai precis părți din aceasta nu trebuiau distruse după lansare, putând fiind folosite pentru noi misiuni.

Bob Behnken şi Doug Hurley erau cei doi astronauți care urmau să decoleze spre spațiu cu SpaceX, însă din păcate vremea le-a fost potrivnică, iar NASA a interzis decolarea cu 15 minute înainte de lansare. Programul SpaceX continuă, iar capsula spațială ar urma să decoleze spre spațiu sâmbătă, însă conform estimărilor meteo, 60% șanse sunt ca vremea să fie și mai rea ca în 27 mai.

Este pentru prima dată când o companie privată își propune lansarea unei navete spațiale, iar evenimentul ar fi fost pentru prima dată în ultimul deceniu în istoria SUA.

SpaceX are șanse să revoluționeze spatiul și navetele spațiale

Miliardul Elon Musk a investit miliarde de dolari în programul SpaceX, iar programul a luat start acum câțiva ani buni, folosind experți NASA, dar și tehnologii revoluționare care permit reciclarea materialelor folosite pe naveta spațială.

La evenimentul de lansare au fost prezenți și Donald și Melania Trump, alături de copiii lor, dar din păcate nici ei nici ceilați invitați nu s-au putut bucura de lansare.

Din 2010, SUA au renunţat la navetele spaţiale care au purtat astronauţii pe orbită timp de trei decenii, cu scopul de a se concentra pe misiunile pentru Lună şi Marte. Nasa a cerut companiilor private, cum ar fi Space X şi Boeing, să proiecteze tehnologiile care să le permită oamenilor să călătorească în spaţiu.

Dacă lansarea de sâmbătă este reușită, planul este ca Nava să aterizeze în largul coastei Floridei, folosind 4 paraşute pentru a-şi încetini coborârea spre Oceanul Atlantic. Ea va fi recuperată de Go Navigator, Nava de recuperare a SpaceX. Ea va aştepta în apropiere pentru a prelua duo-ul pentru a-i transporta către Cape Canaveral, conform Mediafax.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top