Connect with us
Laura Codruţa Kovesi a fost confirmată drept candidatul Parlamentului European pentru șefia Parchetului European

Știri

Laura Codruța Kovesi a primit casă de la stat

Dezvăluire de ultimă orî făcută de o cunoscută jurnalistă. Jurnalista Sorina Matei a prezentat în cadrul unei emisiuni pe care o moderează, felul în care a ajuns Laura Codruţa Kovesi să aibă casă în Bucureşti de la RA-APPS.

Jurnalista spune că fosta șefă DNA avea deja o locuinţă proprietate personală în Bucureşti.

În mai 2013, Laura Codruţa Kovesi a fost numită procuror şef al DNA. La momentul respectiv, Kovesi avea un apartament proprietate personală în Sectorul 5 al Capitalei. Potrivit art. 22 al OUG 27/2006 privind salarizarea și alte drepturi ale judecătorilor, procurorilor și altor categorii de personal din sistemul justiției.

„Judecătorii, procurorii și personalul asimilat acestora, precum și magistrații-asistenți au dreptul la atribuirea unei locuințe de serviciu dacă, în localitatea unde își desfășoară activitatea, aceștia, soțul/soția sau copiii aflați în întreținerea lor nu beneficiază de locuință proprietate personală ori nu li s-a atribuit locuință de către autoritățile administrației publice locale”.

Laura Codruța Kovesi nu avea voie să primească casă, potrivit legii

Aşadar, legea îi interzicea şefei DNA să beneficieze de locuinţă de la stat. Totuşi, pe 2 iulie 2013 a intrat în vigoare legea de aprobare a OUG 15/2013. În baza unui articol din această lege, Kovesi a obţinut o derogare, pentru că îşi desfăşura activitatea în condiţii de mare risc.

Pe 10 iulie 2013, la 9 zile după intrarea în vigoare a legii, Kovesi primea un apartament de serviciu de peste 200 de metri pătraţi, potrivit unui răspuns oficial al DNA pentru jurnalista Sorina Matei. Răspunsul nu precizează cine a semnat pentru ca Laura Codruţa Kovesi să primească apartamentul.

Potrivit aceluiaşi răspuns al DNA, Kovesi trebuie să părăsească apartamentul de la RA-APPS în termen de două luni, adică până în luna septembrie. Laura Codruța Kovesi a fost revocată de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție de președintele Klaus Iohannis.

Citește și Laura Codruța Kovesi, cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară!

Decizia președintelui a venit la câteva săptămâni după decizia Curții Constituționale Române care îl obliga pe președintele în exercițiu să o revoce din funcție pe Laura Codruța Kovesi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top