Connect with us
Laura Codruţa Kovesi ar fi copiat de la un medic anchetat de DNA

Știri

Laura Codruţa Kovesi ar fi copiat de la un medic anchetat de DNA

Grupul de Investigaţii Politice condus de Mugur Ciuvică vine cu noi acuzaţii la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. GIP susţine că procurorul-şef de la Anticorupţie ar fi copiat şi din cartea unui medic cercetat de DNA.

Organizaţia lui Ciuvică a finalizat analiza tezei de doctorat a lui Kovesi, după ce a fost trecut prin cel mai performant soft anti-plagiat, iThenticate, folosit şi de Ministerul Educaţiei.

Conform analizei făcute de GIP, capitolele 5 şi 6 ar fi plagiate în proporţie de 50%. În capitolul 5, LCK a plagiat masiv din lucrarea „Elemente de toxicologia drogurilor”, publicată în anul 2006 de profesorul Radu Alexandru Macovei.

laura-codruta-kovesi-ar-fi-copiat-de-la-un-medic-anchetat-de-dna-1

Macovei a fost directorul spitalului Floreasca, iar în 2012, DNA l-a cercetat pe profesorul şi medicul Macovei pentru că l-ar fi ţinut în spital pe Adrian Năstase fără a-şi respecta meseria.

Noi detalii despre moartea lui Ion Theodorescu

Iohannis, despre discuţia cu Lazăr pe cazul Kovesi: Am cerut grăbirea cercetărilor în mai multe dosare

La fel ca în capitolele anterioare, Kovesi a încercat să-și ascundă plagiatul schimbând unele cuvinte din textul original: „opiumul” (Kovesi) în loc de „opium-ul” (Macovei); „sfârșitul anilor 1930”(Kovesi) în loc de „sfârșitul anilor 30” (Macovei); „toți componenții societății” (Kovesi) în loc de „toți membrii societății” (Macovei), „afrodiziace” (Kovesi) în loc de „afrodisiace” (Macovei). Kovesi nu a pus ghilimele sau vreo notă de subsol care să indice sursa textului pe care îl reproduce, afirmă GIP.

Capitolul 6 plagiază masiv din lucrarea profesorului Maxim Dobrinoiu, „Infracțiuni în domeniul informatic”, apărută în 2006. De exemplu, Secțiunea a 2-a din Capitolul 6 al lucrării lui Kovesi (paginile 368-377) este copiată integral după Secțiunea a 2-a a lucrării profesorului Dobrinoiu. Kovesi a preluat cu copy – paste inclusiv titlul Secțiunii din lucrarea originală „Aspecte de drept comparat privind criminalitatea informatică”.

Profesorul Dobrinoiu a studiat modul în care este sancționată criminalitatea informatică în diverse țări. Kovesi a copiat integral analiza profesorului Dobrinoiu, schimbând ordinea țărilor și inserând notele de subsol din lucrarea originală ca și când i-ar fi aparținut.

După 10 pagini plagiate, Kovesi a inserat în antepenultimul paragraf al secțiunii o notă în care face trimitere la lucrarea lui Dobrinoiu, pentru a da impresia că doar acel paragraf e preluat, mai afirmă Grupul de Investigații Politice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top