Connect with us
Ultimă oră! Șeful Secției de anchetă a respins și a doua cerere a lui Kovesi de recuzare a Adinei Florea

Știri

Laura Codruța Kovesi contestă revocarea de la șefia DNA la CEDO

Laura Codruța Kovesi contestă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) revocarea din funcția de procuror-șef al DNA.

Acțiunea intentată de Laura Codruța Kovesi a fost transmisă CEDO la finalul anului trecut. De altfel, termenul în care decizia de revocare putea fi contestată este de 6 luni și se va împlini peste două zile, informează Digi 24.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA în 9 iulie, în urma unei decizii a Curții Constituționale.

În acțiunea transmisă Curții Europene pentru Drepturile Omului, magistratul arată că decizia unilaterală a CCR nu i-a oferit o cale efectivă de a o contesta, așa cum prevede Convenția Europeană a Drepturilor Omului și nici măcar nu a fost parte din acel conflict inițiat de Executiv la CCR, conflict cu președintele României, care s-a soluționat în favoarea Guvernului și în urma căruia șeful statului a fost nevoit să emită acel decret de revocare.

Va trece însă mai mult timp până când CEDO va da o soluție. De obicei, aceste proceduri internaționale durează chiar și câțiva ani. Prima etapă este ca CEDO să ceară un punct de vedere de la Guvern.

„Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, în ceea ce priveşte revocarea din funcţia de procuror şef al DNA, ca urmare a deciziei nr. 358 din 30 mai 2018 pronunţată de Curtea Constituţională”, se arată într-un răspuns al Parchetului General la solicitarea AGERPRES.

Citește și: Procurorul-șef adjunct Călin Nistor va asigura șefia DNA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top