Connect with us
Laura Codruţa Kovesi: "Nu am niciun motiv să-mi dau demisia"

Știri

Laura Codruţa Kovesi: „Nu am niciun motiv să-mi dau demisia”

Laura Codruţa Koveşi a susținut o conferinţă de presă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după dezvăluirile din presă, conform cărora unii procurori au fabricat probe în mai multe dosare.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public începând de duminică seară a solicitat DNA Ploieşti şi a primit, în cursul acestei zile, un raport privind stadiul dosareor vizându-i pe membrii familiei Cosma şi aspectele presupus nelegale. Ea a spus că a trimis acest raport şi procurorului general.

„Urmare a informaţiile apărute în spaţiul public, am solicitat DNA Ploieşti un raport scris privind ceea ce a apărut în spaţiul public, privind stadiul dosarelor şi aspectele presupus nelegale.

În urma indormaţiilor primite astăzi, un raport scris a fost trimis şi procurorului general pentru a fi informat cu privire la situaţia exactă”, a spus Kovesi.

Ea a precizat că la DNA Ploieşti au fost instrumentate mai multe cauze în care au fost audiaţi membri ai familiei Cosma, amintind că Vlad Cosma şi tatăl acestuia, Mircea Cosma, au şi o condamnare la 5 ani, respectiv opt ani de închisoare.

Kovesi a spus că fostul deputat Vlad Cosma a fost audiat în 12 dosare, iar de foarte multe ori acesta s-a prezentat la DNA din proprie iniţiativă şi a făcut denunţuri.

Laura Codruţa Kovesi, a declarat că atacul la adresa DNA nu este întâmplator

„Nu cred că acest atac este întâmplator, asistăm la un festival disperat al inculpaţilor, în care inculpaţii spun părţi de adevăr. Aici nu este vorba despre Kovesi sau despre procurorul şef al DNA.

DNA nu este un om, este o instituţie şi cred în acest lucru. Acest atac nu este despre Kovesi, ci despre procurorii care şi-au făcut treaba şi vizează îngenuncherea poporului român”, a declarat Kovesi.

„Nu am niciun motiv să îmi dau demisia. Am respectat legea în tot ce am făcut”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, întrebată dacă va demisiona.

Întrebată de jurnalişti dacă ştie la ce raport a făcut referire Tudorel Toader, Kovesi a spus că nu ştie şi că nu a mai discutat cu ministrul Justiţiei.

„Nu ştiu despre ce raport este vorba, nu am discutat cu ministrul Justi’iei. Singura discuţie a fost în faţa dumneavoastră, la CSM, când s-a dezbătut raportul de control. De atunci nu am mai avut nicio discuţie cu ministrul, nu mi s -u cerut date, informaţii”, a declarat Kovesi.

Întrebată dacă Toader ar avea motive pentru revocarea sa, ea a spus: „Ministrul trebuie să răspundă”

Laura Codruţa Kovesi, a declarat, referindu-se la fostul procuror Lucian Negulescu de la DNA Ploieşti, că la momentul la care acesta şi-a început activitatea în DNA avea o vechime de peste 20 de ani în magistratură, nu era nicio cercetare disciplinară în curs şi nu a primit nicio sesizare privind conduita sa, ea subliniind că DNA nu înseamnă Negulescu.

„La momentul în care şi-a început activitatea în DNA, cred că avea o vechime de peste 20 de ani în magistratură. Nu era nicio cercetare disciplinară în curs, nu am primit nicio sesizare privind conduita sa.

În cadrul DNA se fac controale cu privire la modul în care se lucrează din punct de vedere al ritmicităţii. Nu se asistă la audieri. Nu am primit plângeri, reclamaţii, am văzut cu toţii că au apărut anumite înregistrări în care părea că are un comportament care nu e potrivit pentru un magistrat.

La acel moment şi-a dat demisia din DNA (…) E foarte greu pentru şeful instituţiei, sunt în DNA peste 11.200 de dosare, zilnic sunt 70-80 de audieri. Dacă persoanele cu care intră procurorul în contact nu au reclamat acest lucru”, a declarat Kovesi.

1 Comment

1 Comment

  1. stefy

    2018-02-15T11:43:54+02:00 at 11:43

    Interesant : Anual mai multi -sute ,mii-de oameni in diferite cazuri de ilegalitate sunt inculpati si condamnati si NU sun disperati , NU au atacat procurori . cu diferite acuzatii ,ca : inculparea a fost inventata sau nereala . Dupa o zicala : NU iese fum fara foc …. ! Atuncia despre ce mai vorbeste sefa DNA ? ? ? ,, …Nu cred că acest atac este întâmplator, asistăm la un festival disperat al inculpaţilor, în care inculpaţii spun părţi de adevăr. Aici nu este vorba despre Kovesi sau despre procurorul şef al DNA.
    DNA nu este un om, este o instituţie şi cred în acest lucru. Acest atac nu este despre Kovesi, ci despre procurorii care şi-au făcut treaba şi vizează îngenuncherea poporului român”, a declarat Kovesi…. „

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top