Connect with us
Lovitură dură pentru Tudorel Toader. CSM a luat o decizie privind solicitarea Ministrului Justiţiei

Știri

Kovesi despre înregistrările lui Ghiță: Nu comentez declarațiile unui inculpat fugar

Laura Codruța Kovesi va avea prima apariție publică după dezvăluirile lui Sebastian Ghiță. Astăzi are loc o ședință la Ministerul Justiție. La discuții au fost chemați procurorul general al României, Augustin Lazăr, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi pe procurorul şef DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Update, 14:03: Laura Codruța Kovesi, declarații: Să lăsăm lucrurile ridicole gen cucuvele mov. În primul rând nu comentez declarațiile unui inculpat fugar. Are dosare penale. Nu comentez declarațiile unui inculpat fugar și nu doresc să intru în dialog cu acesta. În ceea ce privește atacurile care sunt în ultima perioadă… Sunt atacuri făcute de inculpați. Aceste atacuri sunt făcute că DNA și-a permis să deranjeze inculpații. Dei am făcut mai multe demersuri, aceste atacuri au continuat. Am sesizat CNA pentru 12 emisiuni. Răspunsul meu la aceste afirmații îl veți găsi în această sesizare. O parte dintre aceste afirmații mincinoase au fost verificate deja și s-a dat o soluție de clasare.

Domnul ministru ne-a invitat la o discuție privind bugetul DNA. Am profitat de ocazie pentru a-i aduce toate aceste sesizări și am depus în copie toate demersurile. Nu pot să vă confirm niciun fel de informație. În acest dosar am dispus măsura controlului judiciar (în cazul lui Sebastian Ghiță). Ministerul de Interne trebuie să răspundă cum a reușit să scape de filaj. Solicitarea pe care am făcut-o de mandat european intră la măsura obișnuită.

Am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii pentru afirmații neadevărate.

Teza mea de doctorat este corectă. A fost verificată de două ori. Din punctul meu de vedere subiectul este închis.

Update, ora 13:55: Augustin Lazăr, declarații la ieșire din sediul Ministerului de Justiție: O să primiți de la Biroul de Presă detalii. O să fie o noutate. A fost o discuție cu caracter general privind problemele legate de buget. Dosarele concrete nu sunt discutate cu ministrul de Justiție. Poate problematica faptului că este o mediatizare excesivă. Acest fenomen este negativ. Vă rog să rețineți că și procurorul general este magistrat. Vă pot asigura că periodic veți avea anumite elemente verificate și sunt certe. De exemplu azi veți putea obține elemente verificate și au caracter de certitudine.

Noi trebuie să combatem criminalitatea. Avem priorități de a combate corupția.

Ridicarea MCV aș dori să vă spun că o monitorizare a magistraților nu ar mai fi necesară, dar ar fi necesară o monitorizare a politicienilor.

Corupția și combaterea conflictero de interese rămân prioritatea Ministerului Public

Update, ora 12:52: Laura Codruța Koveși a refuzat să dea declarații înainte de ședința de la Ministerul de Justiție. Totuși, ea a precizat că va răspunde tuturor întrebărilor odată ce ședința de la Minister se va încheia.

Update, ora 12:43:: „Trebuie să vedem ce dorește ministrul să discute cu noi. Pe problema legii amnistiei nu mă pot pronunța. Nu cunosc coordonatele. Referitor la solicitări, ale noastre sunt legate strict de problema bugetului.”, a declarat Daniel Horodniceanu înainte de intrarea în sediul Ministerului Justiției.

Ședință la Ministerul de Justiție- Care este tema discuției

Oficial se va discuta despre problema bugetului, dar este foarte posibil să fie luată în discuție problema cu înregistrările lui Sebastian Ghiță. Procurorul general al României a spus că și el va discuta cu ministerul Justiției despre această situație.

La intrarea în sediu, Augustin Lazăr a făcut câteva precizări.

„Procurorul de caz este cel care poate spune. Ancheta este în desfășurare. Nu punem face declarații despre ce se întâmplă pas cu pas.”, a spus Augustin Lazăr, procurorul general al României.

La sediul Ministerului de Justiție ar trebui să ajungă și Laura Codruța Kovesi. Cel mai probabil ea va fi întrebată despre înregistrările lui Sebastian Ghiță.

Florin Iordache, ministrul Justiției, a declarat vineri că se va întâlni la începutul acestei săptămâni cu șefii parchetelor.

„Atât timp cât este o anchetă în derulare, pe care o are în acest moment Parchetul General, şi atât timp cât respectă prevederile legale, nu văd de ce ar trebui.”, a spus Iordache, întrebat dacă ia în calcul o eventuală retragere a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, conform Agerpres.

Știri pe același subiect:

Noi înregistrări cu Sebastian Ghiță: Ponta a fost șantajat de Florian Coldea

Băsescu despre înregistrările lui Ghiță: Nu avem procuror general să-i ia pe Kovesi și pe Coldea?

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top