Connect with us
Copiii dau, uneori, cea mai profundă lecție de viață. Este și cazul lui Juan Pablo, unul dintre cei patru frați părăsiți de părinți.

Știri

Lecție de viață dată de un copil de 11 ani: își crește frații după ce au fost abandonați

O familie este o mare responsabilitate și pentru adulți, care uneori se simt copleșiți. Însă ei, pot învăța un lucru sau chiar mai multe de la un băiețel de 11 ani, din Columbia.

Juan Pablo și cei trei frați mai mici nu știu nimic despre tatăl lor, care nu a fost niciodată în preajma lor. Și, dacă credeați ca asta partea cea mai rea, într-o zi mama lor a plecat și nu s-a mai întors. Copiii au așteptat acasă, dar ea nu a mai apărut.

Povestea fraților abandonați de părinți. Fratele de 11 ani a devenit stâlpul casei

Opriți-vă pentru o clipă și imaginați-vă la vârsta de 11 ani să te confrunți cu o astfel de situație! Este greu de imaginat și totuși acest copil a găsit o putere ascunsă. El face tot posibilul ca împreună cu frații săi să meargă la școală. În fiecare zi după școală merge pe străzile din Bogotá și cerșește mâncare pentru frații săi. În unele zile este mai greu: când nu primește alimente, caută prin gunoi pentru resturi.

El are grijă de frații săi, îi ajută și îi crește în condiții de siguranță și sănătate, cu un sentiment de responsabilitate, exact ca un adult.

Într-o seară, în timp ce Juan și frații săi erau acasă și se jucau, un vecin a auzit țipete din casă și a alertat poliția. Când au ajuns oamenii legii, acestora nu le-a venit să creadă. Toți cei patru copii erau bine, trăiau în curățenie și armonie, iar țipetele erau de bucuria jocurilor. Nimeni nu și-a putut da seama de cât timp ei erau singuri, dar Juan Pablo merită toate laudele pentru curajul său remarcabil și sentimentul de loialitate față de frații săi.

Niciunul dintre părinții lor nu a fost găsi, așa că autoritățile au luat copiii în custodie. Abia acum Juan a redevenit și el copil.

Juan Pablo este un erou în comunitate, care a demonstrat o maturitate rar întâlnită la un copil. Ceea ce a făcut el nu este ușor nici măcar pentru adulți. Să sperăm că va fi apreciat și va avea grijă de el și de frații lui și de acum înainte. El și frații lui mai mici merită tot ce e mai bun!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top