Categorii Știri

Legatura dintre disfunctia erectila si colesterol

Disfunctia erectila este o problema frecventa in randul barbatilor, in special printre cei care au peste 40 de ani. Aceasta poate fi pusa pe seama unui cumul de factori, iar unele cercetari au aratat ca inclusiv colesterolul marit poate afecta performanta sexuala a unui barbat.

Disfunctia erectila este o problema frecventa in randul barbatilor, in special printre cei care au peste 40 de ani. Aceasta poate fi pusa pe seama unui cumul de factori, iar unele cercetari au aratat ca inclusiv colesterolul marit poate afecta performanta sexuala a unui barbat.  

Disfunctia erectila (DE)

Disfunctia erectila se manifesta prin incapacitatea de a obtine o erectie, de a mentine o erectie ferma si prin scaderea libidoului. Barbatii sufera de disfunctie erectila atunci cand situatia de a nu putea obtine sau mentine o erectie se repeta. Tulburarile de erectie impiedica desfasurarea normala a unui act sexual si pot sa provoace inclusiv consecinte la nivel emotional, deoarece afecteaza increderea in sine si satisfactia ambilor parteneri.  

Cel mai des, cauza disfunctiei erectile este ateroscleroza, o afectiune in care vasele de sange se ingusteaza. Aceasta se dezvolta in timp si poate duce la aparitia altor probleme de sanatate, intre care si disfunctia erectila. Colesterolul crescut este unul dintre motivele care pot conduce la dezvoltarea in timp a aterosclerozei.

Conexiunea dintre disfunctia erectila si colesterolul ridicat

Nivelul ridicat de colesterol poate conduce la formarea unor depozite de grasime pe peretii vaselor de sange, inclusiv ai vaselor care transporta sange la organul genital masculin. De altfel, cei care au studiat aceasta problematica au facut o conexiune intre medicamentele folosite pentru reducerea colesterolului si tratamentul disfunctiei erectile. Se pare ca mentinerea unui nivel normal de colesterol scade sansele de a experimenta disfunctii erectile conform doctorsex.ro .  

Factori de risc pentru disfunctia erectila si colesterol ridicat

In multe cazuri, disfunctia erectila apare pe fondul unor probleme de circulatie a sangelui, care pot fi puse pe seama colesterolului crescut. Barbatii care au colesterol ridicat si care sunt predispusi la disfunctii erectile trebuie sa acorde atentie catorva factori de risc:

  • Obezitatea
  • Fumatul
  • Consumul de alcool
  • Stresul
  • Depresia si anxietatea
  • Diabetul de tip 2
  • Sedentarism si alimentatie nesanatoasa

Optiuni de diagnostic si tratament

Pentru a identifica daca un barbat sufera de disfunctie erectila si daca aceasta poate fi pusa pe seama nivelului ridicat de colesterol, medicul va face o anamneza si ii va pune pacientului intrebari despre simptome si istoricul sau medical. Pentru a evalua nivelul de colesterol si alti factori de risc, acesta poate solicita efectuarea unor investigatii, precum analizele de sange.

Ca optiuni de tratament, poate fi nevoie de tratament medicamentos si de schimbari ale stilului de viata. Pentru a echilibra nivelul de colesterol, pot fi recomandate statine. Aceasta clasa de medicamente inhiba o proteina implicata in sinteza colesterolului (enzima HMG-CoA). Pentru a trata disfunctia erectila, multi barbati apeleaza la suplimente alimentare pentru potenta, insa in unele cazuri poate fi nevoie de sfatul medicului.

Modificari ale stilului de viata pentru imbunatatirea disfunctiei erectile si a colesterolului

Pentru a tine sub control nivelul de colesterol si pentru a preveni disfunctia erectila, barbatii trebuie sa faca unele schimbari in ceea ce priveste stilul de viata. Acestea sunt cateva dintre masurile pe care le pot lua:

  • Activitate fizica regulata: exercitiile fizice imbunatatesc starea generala de sanatate, stimuleaza circulatia sangelui si contribuie la mentinerea unei greutati corporale moderate, ceea ce poate ajuta la prevenirea disfunctiei erectile;
  • Limitarea consumului de alcool: consumul excesiv de alcoolpoate limita capacitatea unui barbat de a obtine sau mentine o erectie ferma;
  • Renuntarea la fumat: fumatul excesiv afecteaza circulatia sangelui si poate favoriza aparitia disfunctiei erectile;
  • Adoptarea unei diete sanatoase: o alimentatie sanatoasa poate contribui la reducerea nivelului de colesterol si la imbunatatirea circulatiei sangelui.

Concluzii

Asadar, mentinerea sub control a nivelului de colesterol poate preveni tulburarile de erectie. Este important ca barbatii care se afla in aceasta situatie sa i

Share
Scris de
Olănescu Andrei

Acest site foloseste cookies.

Read More