Connect with us
Legea antifumat va fi mai permisivă conform inițiativelor parlamentare ce se pregătesc în perioada imediat următoare.

Știri

Legea antifumat va fi mai permisivă – Ministerul Sănătății se opune

Legea antifumat va fi mai permisivă conform inițiativelor parlamentare ce se pregătesc în perioada imediat următoare. Ministerul Sănătății a luat o poziție categorică față de încercările parlamentarilor de spori gradul de permisivitate al legii.

Legea antifumat va fi mai permisivă – semnal de alarmă al Ministerului Sănătății

Ministrul, încă în funcție, Vlad Voiculescu a adus în prim-plan statisticile emise de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar. Conform datelor analizate, numărul îmbolnăvirilor care au legătură cu fumatul a scăzut de când este legea în vigoare.

„În anul curent, 1.993 de adulţi şi 708 copii nu au mai necesitat spitalizare pentru o acutizare a unei boli provocate sau agravate de fumat. Cifrele au reieșit pozitive prin comparație cu aceeaşi perioadă a anului 2015. Implementarea legii a fost singura schimbare semnificativă produsă în acest interval. De aceea putem considera în mod rezonabil că îmbunătăţirea este în directă legătură cu aplicarea legii. Acest fenomen s-a înregistrat şi în alte ţări în care s-au aplicat măsuri de reducere a fumatului în spaţii publice.”, a spus Vlad Voiculescu.

Dezbaterea legii antifumat revine în actualitate în contextul în care parlamentarii analizează posibilitatea remodelării textului legii. Conform speculațiilor, se încearcă redefinirea conceptului de „spațiu închis”. Astfel, diverse spații publice sau de la locul de muncă ar urma să fie deschise fumatului.

Citește și: Legea antifumat nu se schimbă. Comisia de Sănătate din Senat a respins modificările propuse

Controversata lege care a exclus „fumătorii” din diverse spații unde stau și nefumători a fost intens criticată în spațiul public. Rămâne de văzut dacă noul ministru al sănătății care îl va înlocui pe Vlad Voiculescu va păstra aceeași poziție radicală.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top