Connect with us
Legea eliminării taxei CASS pentru pensii a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Anunțul a fost făcut astăzi.

Știri

Legea eliminării taxei CASS pentru pensii a fost promulgată de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea eliminării taxei CASS pentru pensiile sub valoarea de 2000 RON. Anunțul a fost făcut de biroul Administrației prezidențiale în cursul zilei de azi.

Legea eliminării taxei CASS – subiect de ceartă între „putere” și „opoziție”

Această lege a reprezentat unul din piloanele de bază ale programului de guvernare PSD. În același timp, legea a trezit indignarea rivalilor politici care consideră legea, o dovadă de iresponsabilitate. Numeroase voci din „opoziție” au criticat măsurile de mărire a pensiilor și salariilor, pe care le-a caracterizat drept nesustenabile.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 12 ianuarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.”, se arată în comunicatul oficial al Palatului Cotroceni.

Proiectul de lege a primit un vot pozitiv covârșitor în Camera Deputaților (209 de voturi pentru, respectiv 29 împotrivă).

Citește și: Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Grindeanu: „Am solicitat și primit informații despre buget”

Principalul rival al acestei inițiative a fost USR. „USR singur a votat împotrivă. Toate celelalte partide au intrat în sarabanda iresponsabilităţii bugetare. Am fi votat acest proiect doar dacă reduceam impactul bugetar prin supra-impozitarea pensiilor speciale (sau eliminarea lor). Dar acel amendament nici nu a ajuns la vot în plen. Asta e, suntem singurul partid responsabil şi moderat din acest Parlament.”, declara la acea vreme, membrul USR Cristian Ghinea.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

1 Comment

1 Comment

  1. stefan maria

    2017-07-11T12:59:48+03:00 at 12:59

    am vazut si am citit ca se mai acorda un coeficient si la cei care au 35 de ani vechime,Noi pensionari mai vechi ne scoteau la penisii automat ce implineam varsta de pensionare si nu mai puteam sa mai lucram mau departe FEMEILE 25 ani vechime BARBATII 30 ani vechime
    deunde scoateti voi acum ca cine are 35 de ani vechime la mai dati un coeficient seperat la pensii CREDETI CA ESTE NORMAL ASA SA FACETI ???????CRED CA SE PUTEA SA SE IA DE LA 30 ANI VECHIME
    ASA ESTE NORMAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top