Connect with us
Primele date din proiectul privind legea salarizării au fost publicate de președintele PSD Liviu Dragnea. Iată ce salarii vor crește!

Știri

Legea salarizării – Ce salarii vor crește și cu cât

Președintele PSD Liviu Dragnea a publicat primele date oficiale din proiectul privind legea salarizării. Acest proiect prevede majorări ale salariilor în 2020 și 2o22, raportat la cât se câștigă în mediul bugetar.

„Astăzi, pot spune că proiectul de Lege a salarizării unitare este gata și urmează să fie depus la Parlament.
Ierarhizarea funcțiilor s-a facut după modelele practicate în celelalte state membre ale Uniunii Europene, iar pentru alinierea funcțiilor pe această ierarhizare Guvernul va aloca 32 de miliarde de lei până în 2020, așa cum am promis și în campania electorală”, a scris Dragnea pe Facebook.

Toate salariile din sectorul bugetar vor fi reglementate prin legea salarizării, şi nu prin legi speciale, cu excepţia BNR şi ASF, se arată în proiect, care face o ierarhizare a funcţiilor, cele mai mari lefuri urmând să le aibă demnitarii, începând cu preşedintele, urmaţi de rectori şi managerii de spitale, de directorii din ministere şi de medici, profesori, ersonalul din sănătate şi armată.

Proiectul privind legea salarizării va fi semnat joi la CExN al PSD de la Sinania, de către parlamentarii PSD și liderii coaliției de guvernare.

Ce prevede legea salarizării – Cu cât cresc salariile (Vezi in FOTO)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top