Știri

Legea salarizării a fost adoptată. Lia Olguţa Vasilescu: ”Nu mai sunt nici măcar 3% salarii care scad…”

Legea salarizării unice a fost adoptată miercuri de către plenul Camerei Deputaților. Află ce a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Legea salarizării a fost adoptată. Lia Olguţa Vasilescu: ”Nu mai sunt nici măcar 3% salarii care scad…”

Legea salarizării unice a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților. Au fost 188 de voturi ”pentru”, 28 de voturi ”Împotrivă”, dar și 47 de abțineri.

În ciuda faptului că inițial se anunțase că unele salarii vor scădea, după ce a fost adoptată Legea salarizăii unitare, scăderea aceasta nu va mai fi valabilă.

La finalul lunii trecute, ministrul a făcut următoarea declarație în cadrul unei emisiuni: „Tot aud de la diferite sindicate care protestează pentru cei 3% cărora le scad salariile. Sunt oameni cu salarii nepământeşti, alea nu sunt salarii pentru România. Când vorbim de 20.000 de lei salariu, nu e normal, şi de aia le-am scăzut. La baza piramidei s-au dublat salariile”, a declarat ministrul potrivit adevarul.ro

CITEȘTE ȘI: Anunț șocant despre mărirea de salarii! Declarația Olguței Vasilescu

Proiectul urmează să fie lăsat timp de trei zile la Curtea Constituţională pentru sesizare. Asta pentru că legea aceasta a fost dezbătută în cadrul unei proceduri de urgență. Scopul legii era acela de a intra în vigoare anumite măsuri începând cu data de 1 iulie. Lucrul acesta nu va mai fi posibil după ce Lia Olguța Vasilescu a făcut anunțul potrivit căruia creșterile salariale se vor înregistra începând cu data de 1 ianuarie 2018.

Ministrul Muncii a spus miercuri că 180 de amendamente au fost acceptate. ”La 170 de pagini cât are legea, poate părea o cifră mare, dar majoritatea au fost acceptate de la Consiliul Legislativ şi priveau forma legii, nu neapărat intrau în conţinutul său”, a spus ministrul. De asemenea, a declarat că: „La baza piramidei salariale, creşterile sunt de peste 100%, ajungând şi la 300%, cum este cazul în apărare, dar scad în vârf, acolo unde unele salarii erau atât de mari încât disproporţia nu putea fi corectată nici măcar la nivelul anului 2022”.

Share
Scris de
Gheorghe Mihaela

Acest site foloseste cookies.

Read More