Connect with us
Leul se prăbuşeşte! EURO, un nou maxim istoric

Știri

LEUL a atins cel mai slab nivel din istorie

BNR a cotat aztăzi un euro la 4,6495 de lei. Este cel mai scăzut nivel de la darea în folosință a monedei europene.

Cotaţia oficială afişată luni, la ora 13.00, de Banca Naţională a României (BNR) este de 4,6495 lei/euro.

Cotaţia oficială afişată vineri de BNR a fost de 4,6390 lei/euro, după ce euro a depăşit oficial pragul de 4,6 lei miercuri şi apoi a urcat la 4,6267 lei, în şedinţa de joi.

Nivelul de peste 4,6 lei/euro nu a mai fost atins în ultimii cinci ani şi patru luni, din săptămâna 23-27 iulie 2012, când a fost atins şi maximul de 4,6397 lei/euro.

EURO creşte la aproape 4,64 lei. Leul, aproape de cel mai slab curs din istorie

Leul nu a mai fost atât de slab din 3 august 2012, când Banca Naţională anunţa un curs de referinţă de 4,6481 lei/euro, maximul istoric atins de moneda europeană.

Euro a atins joi cotaţia de 4,64437 lei pe piaţa interbancară, un nou record, pe fondul accentuării tensiunilor sociale, a anunţului privind revizuirea în creştere a inflaţiei şi a datelor privind creşterea deficitului comercial.

Acesta este cel mai mare nivel înregistrat până în prezent pe piaţa interbancară. Recordul anterior a fost stabilit în iulie 2012, când euro a atins valoarea de 4,63749 lei pe piaţa interbancară.

Leul s-a depreciat şi în faţa monedelor din regiune, precum zlotul polonez şi forintul maghiar, pe fondul accentuării tensiunilor sociale şi a protestelor împotriva modificării Codului fiscal.

Acesta este cel mai mare nivel înregistrat până în prezent pe piaţa interbancară
Atât sindicatele, cât şi patronatele au criticat aspru modificările Codului fiscal anunţate de Guvern, în special cea referitoare la trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat.

Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în creştere, de la 1,9% la 2,7%, prognoza privind inflaţia pentru finalul acestui an, a lăsat neschimbată prognoza de 3,2% pentru finalul anului 2018 şi a estimat un nivel de 3,1% pentru septembrie 2019.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat joi un curs de referinţă de 4,6279 lei/euro, cel mai mare nivel din august 2012 până în prezent.

Schimbare radicală a vremii. Un val de ger polar a pătruns în Europa

Un val de aer rece dinspre Oceanul Arctic a pătruns în Europa și va atinge zona Mediteranei, precum și Balcanii.

Vor avea loc căderi masive de zăpadă în Alpi, dar și în vestul Sloveniei, în Croația, Bosnia, Serbia, Muntenegru și este posibil ca frontul de aer rece să ajungă și în România.

În centrul Europei, temperaturile vor fi cu 5-8 grade Celsius mai scăzute decât media normală pentru această perioadă.

În România sunt temperaturi peste media obișnuită a lunii noiembrie, dar spre finalul săptămânii vremea se răcește.

VREMEA de Crăciun şi Revelion. Anunţul făcut de meteorologi

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunţat cum va fi vremea în perioada următoare, dar și prognoza în această iarnă.

Potrivit specialistului, va fi o iarnă cu viscole și episoade de ger, cu temperaturi ce vor coborî și sub -30 de grade.

”E greu să spunem. Cu zece zile înainte, vom spune dacă vom avea zăpadă. În 2014, pe 24 decembrie aveam peste 20 de grade, pe 25 deja se schimbase vremea, iar pe 29 cod roșu de viscol. Pe măsură ce ne apropiem, în noiembrie vom actualiza informațiile pentru iarnă, când ne apropiem vom putea spune unde vom avea zăpadă”, a spus Elena Mateescu la antena3.ro.

Vremea se răceşte la finalul lunii noiembrie, iar spre finalul lunii vor avea primele ninsori
În decembrie precipitații mai abundente vor fi în centru, est, sud-est și posibile ninsori în nord, centru și la munte. Sunt posibile nopți geroase în nord și în centru.

Vreme rece și ninsori în nord și în centru și în luna ianuarie. Meteorologii vorbesc de două episoade posibile de viscol, perioade cu ger, minime de -20 spre -30 grade.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top