Connect with us
Lia Olguţa Vasilescu, anunţ de ultimă oră. Ce se întâmplă cu salariile

Știri

Lia Olguța Vasilescu, anunț în ceas de seară. 2 milioane de români în vizor

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a acordat un interviu la Antena 3 în această seară. Liderul PSD din cabinetul Tudose a lansat câteva acuzații dure.

Olguța Vasilescu a declarat în deschiderea emisiunii „Sinteza zilei”, într-un interviu-reportaj realizat de Mihai Gâdea, că 30% din companiile României nu plătesc impozite, făcând referire cel mai probabil la multinaționale.

Olguța, furioasă: Și-a scăzut propriul salariu. Cine e în spatele isteriei eliminării tichetelor de masă

Mai mult, Olguța a declarat că sunt afectați din această cauză 2 milioane de salariați români, fapt pentru care le sunt puse în pericol pensiile și asigurările sociale/ de sănătate.

Lia Olguța a continuat cu acuzațiile vorbind despre liderul Cartel Alfa, Emil Hossu, care ar deține o firmă care produce tichete de masă. Aceasta spune că el se află în spatele fumigenei că vor dispărea bonurile de hrană din ianuarie 2018.

„Domnul Hossu (lider sindical) are interese pentru că are o firmă care face tichete de masă. De aici a început nebunia că vor dispărea tichetele de masă.

CITEȘTE ȘI: Lia Olguţa Vasilescu, anunţ de ultimă oră despre impozit şi deducerile personale

GUVERNUL, decizie incredibilă privind salariile românilor

De aici a început nebunia cu ieșitul în stradă. Cred că am obosit să spun că nu vor scădea salariile, nici cele din administrația locală. Acum încearcă să se spună că vor scădea salariile prin acest transfer de contribuții.

Nu are nicio legătură, matematic, cum vreți dumneavoastră. A spus până și președintele României că vor crește doar cu 3% salariile. A făcut o glumiță. Nu cred că președintele are interesul să ne ia apărarea.

Nu am văzut lideri sindicali să iasă în stradă nici când au fost tăiate 25% din salariu. Oamenii ăștia din sindicat nu au ieșit pe vremea lui Boc pentru că aveau o foarte bună legătură cu guvernul. La nivel personal.

După ce le-am explicat la tablă matematic că nu au cum să scadă salariile, oamenii au zis: de ce ni se zice nouă de sus că o să scadă?

Dacă noi creștem salarii și pensii anul ăsta, și nu e o minciună… Media creșterilor pe economie anul ăsta la salarii a fost de 15,4%. Media pe sectorul public a fost de 27,3%. Sunt zece miliarde în plus pe care statul i-a băgat în salarii anul acesta.

Cum să zici că au crescut doar cu un leu? Păi erau salarii de 10 lei ca să crească doar cu un leu?

Sunt unele salarii nepermis de mari în sectorul bugetar. Am avut scandalul IT-iștilor din Justiție, unde salariile au pornit de la 9.000 de lei. În același timp, IT-iștii din Ministerul Muncii aveau salarii de 3.000 de lei. Asta a însemnat legea salarizării până la urmă, să mai aducem lucrurile cu picioarele pe pământ.

Vă mărturisesc faptul că salariul meu și al președintelui României a scăzut cu 40%”, a declarat Lia Olguța la Antena 3.

„Aveam salariu de 14.000 de lei, iar acum este sub 10.000. Mi l-am scăzut eu. Și nu e vorba doar de mine, ci și de președinții Camerelor din Parlament”, a adăugat ministrul Muncii.

1 Comment

1 Comment

  1. Geo

    2017-11-10T00:24:49+02:00 at 0:24

    Deci pasarica recunoaste ca i a scazut salariu cu 4000 de lei de la 14000 de ce nu ar scadea si al cetatenilor de la 1400 la 1000 asta e legea salarizarii impozit mai mare bani in buzunar mai putin plecam de acasa sa avem de unde sa ne intoarcem!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top