Connect with us
Recalcularea pensiilor începe! Ce categorii de pensionari sunt avantajate!

Știri

Lia Olguța Vasilescu, anunţ IMPORTANT pentru toţi pensionarii! Noi modificări pentru salariaţi

Lia Olguţa Vasilescu a făcut noi precizări legate de legea pensiilor şi salariile românilor.

Ministrul Muncii a declarat, în cadrul unei emisiuni de televiziune, că punctul de pensie va creşte şi anul viitor, conform programului de guvernare.

„Vom face corecţii în legea pensiilor. Va fi un proces mai îndelungat pentru că sunt 5 milioane de pensii care trebuie recalculate. Nu vor fi consideraţi pensionari cei care la ora actuală sunt pe pensia socială minimă. Ei vor intra pe altă lege. Vor primi indemnizaţia pe care o primesc şi acum. A crescut de la 400 de lei, anul trecut, la 520 de lei anul acesta. Din luna ianuarie, va fi 640 de lei. Dar este foarte adevarat ca nu trebuie amestecaţi cu ceilalţi pensionari, unde va fi un calcul separat, în funcţie de contributivitate”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Ce măsuri va lua Guvernul în legătură cu modificarea vârstei de pensionare

„Noi nu avem de gând să modificăm vârsta de pensionare. Văd că de fiecare dată se interpretează spusele mele. Nu creştem vârsta de pensionare. Rămâne cea care este în acuala lege, şi pentru femei şi pentru bărbaţi. Dar este foarte adevărat că se schimbă modalitatea de calcul pentru că acum femeile, deşi cotizează mai puţin şi lucrează mai puţini ani, ies cu o pensie mai bună decât bărbaţii şi noi vrem să echilibrăm acest lucru. Este foarte adevărat că cine vrea să rămână peste vârsta de pensionare în sistem, poate să o facă fără însă a mai putea cumula pensia cu salariul.Se poate merge până la vârsta de 70 de ani”.

Despre pensiile pe caz de boala

„În acest caz, am încercat să corectăm cât am putut de mult. Să nu se mai prezinte anual, la tot felul de comisii, cu copii bolnavi de cancer sau fără un picior. Noi am stabilit ca până la vârsta de 18 ani, după ce primeşte diagnosticul, să nu se mai prezinte la medic”.

Despre salariile românilor

„Când am avut discuţii cu sindicatele, unii lideri erau îngrijoraţi cu ce se întâmplă cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Salariul minim pe economie va creşte anul viitor cu încă 100 de lei. Prin urmare, nu scad salariile. Nu există pretext ca angajatorul să scadă salariul angajatului pentru că el plăteşte fix aceiaşi bani pe care îi plătea şi până acum. Şi, prin scăderea acestor contribuţii şi a impozitului pe salariului, este chiar o creştere a netului salariatului”, a mai spus Vasilescu.

Ce se va întâmpla cu bugetarii care încasează salarii nejustificat de mari

„Sunt 3% dintre bugetari cărora le scad salariile. Aceste tăieri se vor întâmpla de la 1 ianuarie”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top