Lia Olguţa Vasilescu, anunţ trist despre pensii şi salarii

23.11.2017
Lia Olguţa Vasilescu, anunţ trist despre pensii şi salarii

Două mari blocuri sindicale, BNS şi Cartele Alfa, se alătură grupării #rezist care protestează împotriva PSD şi a guvernului României în legătură cu schimbarea Codului Fiscal, a măsurilor ce vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Duminică se prefigurează a fi o zi extrem de turbulentă, cu foarte mulţi oameni în stradă, sindicalişti şi antipesedişti, toate nemulţumirile gravitând în jurul salariilor.

Sindicaliştii spun că mutarea impozitelor de la angajator la angajat va însemna rău pentru România. Sunt contrazişi însă de ministrul Muncii.

Aseară, la Antena3, Olguţa Vasilescu a făcut precizări de ultimă oră în legătură cu pensiile şi salariile românilor, în 2018.

Cele mai importante declaraţii făcute de ministrul Muncii:

Prin legea pensiilor, noi nu facem decât să corectăm carenţele sistemului. Asta nu are niciun fel de legătură cu creşterea pensiilor de anul viitor, care nu este afectată sub nicio formă.

Pensiile vor creşte de anul viitor. Punctul de pensie va ajunge la 1.100 lei. Pensia minimă garantată de la 1 iulie va fi 640 lei
Vârsta de pensionare nu se schimbă.

Creşterea salariului minim brut pe economie va fi de la 1.250 la 1.450 lui pe lună

Angajaţii pot verifica dacă li se plătesc contribuţiile..

Nu am făcut transferul contribuţiilor de la angajator la angajat pentru a creşte salariile. Salariile românilor cresc prin legea salarizării sau hotărârile de guvern.

Acest transfer l-am făcut pentru a colecta mai mulţi bani la buget.

Citeşte şi Proteste MASIVE în București, anunțate pentru 26 noiembrie. Cine iese în stradă

Se anunță proteste în București duminică, 26 noiembrie. Blocul Național Sindical (BNS) și Cartel Alfa au anunțat, prin intermediul unui comunicat că vor ieși duminică în stradă.

La protestul din Capitală mai sunt așteptate 39 de grupuri civice și ONG-uri, dar și bucureștenii nemulțumiți de guvernarea PSD.

Mitingul a fost programat pentru ora 18.00, dar nu se specifică locul exact al protestului. Cele mai multe dintre manifestații au avut loc în Piața Victoriei, chiar lângă sediul Guvernului.

Sindicaliștii cer retragerea legilor justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

„România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară și tăierea salariilor bugetarilor din 2010.

Confiscarea politică a sistemului de justiție, capturarea statului de către o mafie politică care slăbește legislația anticorupție pentru a scăpa de răspundere penală, războiul politic și instituțional declanșat de Guvern împotriva societății civile, atacurile majorității parlamentare împotriva aliaților din NATO și UE, haosul fiscal și deprecierea accelerată a leului, creșterea prețurilor și a deficitului bugetar vor arunca România de facto în afara Uniunii Europene și NATO.

Consecințele deciziilor guvernamentale de astăzi ne vor urmări pentru zeci de ani, ne vor plasa în sfera autoritarismului politic, a jafului banilor publici, a impunității politicienilor și a sărăciei”, se arată în comunicatul sindicaliștilor.

„Biroul Executiv a hotărât realizarea unei acțiuni de protest în Bucrești și pe 12 decembrie, pentru că în paralel avem acțiuni de natură juridică, unele dintre ele vor ajunge la CCR”, a spus președintele BNS, Dumitru Costin, la Digi 24.

„Încă nu realizează consecințele legii 153, mulți dintre ei trăiesc într-o zonă în stratosferă.

Nu vrem să ne trezim la jumătatea anului viitor, după creșterea salariilor brute, să dăm salariile înapoi, vin cu propuneri de genul hai să dăm prime, stimulente în bani, să nu piardă la venitul net”, a adăugat el.

Pe 20 noiembrie, au fost organizate proteste în fața prefecturilor din țară, pentru susținerea moțiunii PNL împotriva Guvernului Tudose, care a fost deja depusă și va fi citită în Parlament joi, 23 noiembrie.

În ultima vreme, au fost mai multe manifestații contra guvernării PSD, cele mai multe nemulțumiri ale românilor fiind cauzate de noile reglementări fiscale, dar și de modificările la legile justiției.

Comentarii
  • Georgeta spune:

    Creşterea salariului minim brut pe economie va fi de la 1.250 la 1.450 lui pe lună . adik inca nu este 1.450????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *