Lia Olguţa Vasilescu, declaraţii de ULTIMĂ ORĂ! Anunţul care vizează milioane de oameni

18.10.2017
Lia Olguţa Vasilescu, declaraţii de ULTIMĂ ORĂ! Anunţul care vizează milioane de oameni

Lia Olguţa Vasilescu, declaraţii de ultim moment. Sunt vizati milioane de români. Ce se va întâmpla, din 2018, cu pensiile şi salariile românilor.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a încercat să liniştească milioanele de pensionari din România, în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3, după anunțul şocant făcut de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, potrivit căruia legea pensiilor nu se mai aplică în 2018, ci în 2019.

„Eu am comunicat în ultima lună ceea ce a spus și domnul Dragnea astăzi. De anul viitor, se aplică punctul de pensie conform programului de guvernare, care este 1100 de lei, de la 1 iulie 2018.

După care, se va face o recalculare la fiecare pensie în parte. Asta este de durată. Durează un an, un an şi ceva. Depinde când este pregătită Casa de Pensii.

Iar, în 2019, legea se va aplica cu tot cu corecţiile. Nu am spus niciodată că aceste corecţii se vor face mai devreme de anul 2019.

Asta nu înseamnă că anul viitor nu vor crește pensiile românilor. Nu știu cât durează legea în Parlament, dar cu certitudine, asta nu afectează creșterile de anul viitor Legea este încă la Casa de Pensii.

Noi trebuie să scoatem din legea pensiilor, pensiile minim garantate, care au crescut anul acesta. Începem să facem o delimitare între ajutoarele sociale, pentru că așa sunt acele pensii pe care le primesc cei care au cinci, șase ani de contributivitate și cei care au cotizat mulți ani în sistem”, a spus ministrul Muncii.

Citeşte şi ŞOC în showbizul românesc! O vedetă a muzicii este acuzată de viol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *