Connect with us

Știri

Lia Olguţa Vasilescu a făcut anunţul! E oficial, ce se întâmplă cu pensiile din 2018

Lia Olguţa Vasilescu, anunţ de ultimă oră despre pensii. Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a explicat că nu contează când va fi terminată noua lege a pensiilor, pentru că promisiunile din programul de guvernare făcute pensionarilor pentru anul următor au fost rezolvate deja prin ordonanță de urgență.

Ministrul Lia Olguța Vasilescu spune că după apariția noii Legi a pensiilor va dura un an până când vor fi recalculate toate pensiile.

„Pensionarul nu este afectat deloc că nu a apărut legea pensiilor, o dată pentru că are un termen de calculare legea pensiilor, vă dați seama, este vorba de cinci milioane de pensionari, destul de mare, peste un an de zile. Al doilea motiv e că noi am făcut deja prin ordonanță majorările de pensii pe care le aveam prevăzute în programul de guvernare, adică 1.100 de lei punctul de pensie de la 1 iulie (2018, n.r) și de asemenea pensia minim garantată de la 520 de lei la 640 de lei, tot de la 1 iulie (2018 n.r.). Ce am promis în campania electorală exact asta se întâmplă”, a explicat ministrul Muncii.

Ea e convinsă că odată trecute toate contribuțiile către stat în sarcina angajaților, colectarea la buget va fi mult mai bună, așa că vor fi bani pentru aceste majorări.

Lia Olguța Vasilescu spune că a rezolvat problema majorărilor de pensii pentru 2018

„Sigur că legea mai are și alte lucruri, pentru cei care – de acum înainte – pe noul sistem de contribuții vor ieși la pensie vor fi avantaje mult mai mari tocmai pentru că este o colectare mai mare de data aceasta din salariile lor față de ceea ce se întâmpla până acum. Și desigur că trebuie corectate toate celelalte inechități (din legea veche a pensiilor n.r.) despre care am tot vorbit”, a precizat aceasta.

Întrebată când preconizează că va fi gata mult așteptata lege, Lia Olguța Vasilescu nu a vrut să avanseze o dată. Mai mult, de la 1 ianurie anul viitor pentru că salariile vor crește cu încă câteva procente, baza de impozitare va fi mai mare. Ministrul, însă, vorbește doar despre bugetari, nu și despre angajații din privat.

„Putem să spunem că (e gata) 99%. În sensul că Ministerul Muncii a finalizat această lege, sigur că Finanțele au spus că nu ne atingem de ea până nu vedem ce se întâmplă cu Codul Fiscal, ceea ce e și normal, pentru că avem experiența legii salarizării care ar fi trebuit să iasă la pachet cu Codul Fiscal și atunci nu ar mai fi fost nimeni supărat că nu a înțeles că lui îi crește doar brutul cu 25%, în condițiile în care totuși acolo majorările la pensionari nu țin numai de 25% acest brut, pentru că iată pe ceea ce am făcut noi de la începutul anului până acum media de creșteri în sistemul public este de 27,3%, au fost creșteri între 10 și 35%, la categoriile de bugetari, deci nici ei nu au fos sub nicio formă afectați, iar ce se aplică acum acest net de 4% cât ia de la 1 ianuarie (2018, n.r.) se aplică la majorările care s-au făcut deja”, a explicat demnitarul.

Citeşte şi SFÂŞIETOR: Mesajul mamei tinerei care s-a aruncat de pe podul de la Cernavodă

2 Comments

2 Comments

  1. paul

    2017-11-26T17:45:27+02:00 at 17:45

    Daca se acorda 640 lei pensie celor care nu au lucrat o zi si nu au platit nimic la fondul de pensii, DE CE NU SE ACORDA ACELASI SPOR DE 640 lei LA PENSIA DE 1500 ;EI PENTRU 40 ANI DE MUNCA SI SA DEVINA 2140 LEI. NU SUNT DE ACORD CA SA FIE PLATITI TOTI BETIVII, CARE STAU TOATA ZIUA LA CARCIUMA CU BANII ACESTIA SI CU ALOCATIA PENTRU COPII. SE VA SPUNE CA FARA ACEST AJUTOR SOCIAL VOR MARI DE FOAME. FOARTE BINE,SA MOARA DACA REFUZA SA MUNCEASCA .GERMANIA, RECUNOSCUTA PENTRU AJUTORUL SOCIAL ITI TRIMITE CONTROL ACASA SI VEDE CE POSEZI. AI MASINA-VINDE-O , AI VILA VINDE-O, POTI TRAI SI FARA ELE. APOI CAND NU MAI AI NIMIC DE VALOARE SI STRICT NECESAR, VINO SI PRIMESTI AJUTOR. CU LEGILE ASTEA TAMPITE ROMANIA A DEVENIT O TARA DE PUTUROSI,LENESI MILOGIGI.PROBABIL ASTA S-A URMARIT, DISTRUGEREA ROMANIEI TRANSFORMAREA EI ITR-O TARA DE LENESI SI HOTI( ca numai prin furt pot supravietui )

  2. Adela

    2017-11-13T16:55:10+02:00 at 16:55

    Dar persoanele cu handicap de ce nu li se măresc pensile.pot trai cu 340 de le pe luna

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top