Connect with us
Pensii 2019: "Pensiile şi salariile nu vor mai creşte după abrogarea OUG 114"

Știri

Lia Olguța Vasilescu: Guvernul mai are nevoie de bani de pensii. Ce le transmite pensionarilor

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a recunoscut vineri că Guvernul mai are nevoie de bani pentru pensii. Ea a precizat că președintele Iohannis trebuie să înțeleagă că rectificarea bugetară este necesară pentru fondul de pensii.

Guvernul este în situaţia în care mai are nevoie de bani de pensii, a recunoscut vineri ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu, ea explicând însă că banii sunt necesari pentru că în luna iulie a apărut o lege care creşte pensiile pentru două grupe pe muncă, iar acestea nu au fost incluse în bugetul pe anul 2018.

„Acum suntem în situaţia că mai este nevoie de bani de pensii. De ce? Pentru că în luna iulie a mai apărut o lege adoptată de Parlament, care la grupele I şi II de muncă creştea veniturile pensionarilor.

Automat când creezi bugetul României, nu poţi decât să aplici legislaţia de la momentul respectiv. Legea apărând în iulie, noi avem nevoie de bani care sunt daţi la rectificare”, a explicat Vasilescu.

Ministrul Muncii a spus că „de aceea trebuie să înţeleagă preşedintele că este vitală această rectificare bugetară”.

Olguţa Vasilescu a reamintit de „confruntarea” pe care a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, care a întrebat recent dacă mai sunt bani de pensii şi salarii.

„Fiind o lege care a apărut în luna iulie, automat că noi va trebui să o aplicăm după luna iulie și deci avem nevoie de acești bani la rectificare.

Asta ca să înteleagă și președintele României de ce în spațiul public am tot susținut că este vitală și urgentă această rectificare bugetară”, a mai spus ministrul Muncii.

Lia Olguța Vasilescu, amenințări pentru pensionari

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a avertizat pensionarii şi bugetarii că ar trebui să „ştie ce îi aşteaptă” dacă PSD nu va mai fi la guvernare, pentru că opoziţia le va tăia şi impozita pensiile şi salariile.

„Este bine ca pensionarii din România să ştie că vor fi direct afectaţi dacă PSD nu va mai fi în măsură să aplice aceste legi (legea salarizării şi legea pensiilor, n.r.) pentru că se va modifica guvernarea.

Este bine să ştie ce îi aşteaptă. Ei au mai trăit asta, când s-au tăiat pensii, când s-au impozitat pensii.

Iar în buzunarul lor au ajuns mai puţini bani. Aceste lucruri noi le-am reglat încă de anul trecut, din luna martie, când am eliminat impozitul de la pensiile sub 2.000 de lei, am făcut nişte lucruri bune”, a declarat vineri Vasilescu.

Citește și: Liviu Dragnea anunță ce se va întâmpla cu Legea pensiilor

11 Comments

11 Comments

  1. PETRE

    2018-09-05T13:48:48+03:00 at 13:48

    MINCIUNI , MINCIUNI PSD LEGEA E DIN 2008 SI VA MAI FI UN RATEU DIN NOU , ACELAS TRUC A FOST SI CIND SA DAT PENSI SPECIALE PENTRU DEPUTATI PRIMI AU FOST PROPUSI MINERI DAR IAU OCOLIT CU LEGEA ACUM LA FEL

  2. oprea florica

    2018-09-05T09:29:05+03:00 at 9:29

    Luati din pensiiile nesimtite si dati-ne nouo ca noi am muncit pe brinci cite 35 ,4o ani nu primarii si acum ziceti ca nu sint bani de ce

  3. El Condor

    2018-09-04T20:34:33+03:00 at 20:34

    De moment ce este marioneta altora , „capul romaniei” si asa bolnav de antiromanism , nu va intelege si , mai ales , se va opune „in spume” acestei rectificari pe care , cu toata indarjirea pe care o mai are pana la urmatoarele „presedentiale” (pe care sigur le va „pasa”) VA HOTARA NUMAI si NUMAI ANTIROMANESTE . Cu aceasta ocazie si toti postacii antiPSD vor simti , in nesimtirea lor specifica , repercursunile a ceea ce se intampla ACUM , cand li se fac LEGI FAVORABILE PENTRU VIITOR . Sunt demne de apreciat EFORTURILE PROPOPULATIE ALE Doamnei Olguta Vasilescu .

  4. mihai

    2018-09-04T16:57:47+03:00 at 16:57

    Mihai,4 sept 2018 Cum poti adopta o lege, daca nu cunosti efortul bugetar pe care aceasta il presupune? Credeti ca acum guvernul stie? Cate pensii vor fi recalculate in acest an si de cati bani este nevoie? Poate ne spune cineva…

  5. Gheoghiu

    2018-09-04T08:49:04+03:00 at 8:49

    Din cate stiu eu la adoptarea unei legi ,trebuie sa se arate si sursa de finantare.aceste decizii luate pe genunchi de oameni incompetenti,de tot felul de pensii una mai speciala ca alta, vor duce inevitabil la imposibilitatea de a sustine sistemul de pensi. Nimeni nu gandeste pe termen mediu si lung, nu-i posibil sa „jonglezi” cu pensiile actuale si cu pensiile viitoare.contributivitatea ar trebui sa fie criteriul de impartire a banilor si nu interesele politice si creerea a tot felul de grupuri de privilegiati.

  6. Simon

    2018-09-04T00:06:27+03:00 at 0:06

    Eu cu siguranta sa ii dau mu..e la psd din toate partile

  7. Dumitru

    2018-09-03T21:25:27+03:00 at 21:25

    Guvernul nu da nimic de la el.
    Un individ care a contribuit 40 ani si primeste pensie 20 ani, mai primeste ca pensie 50% din valoarea contributiei sale. Pensionarul nu cerseste, faceti calcule și aflati adevarul.

  8. Olteanu GENOVEVA

    2018-09-03T18:07:40+03:00 at 18:07

    Nu sunt de acord cu asemenea iesiri de a creia panica in randul pensionariloe si al salariatilor ,vedeti stimata doamna OLGUTA VASILESCU se vede ca nu aveti experienta de aplicare a legilor ci de a face politica mizerabvila ;sunt bani decat trebuie sa ii gestionati nu sa va bateti joc de amarati de pensionari caci din drepturile lor ati votat pensii speciale protectia dv-stra teama de a va schimba ca nu stiti sa faceti politica ;daca v-ar interesa ar fi minunat ca suntem in U. E si ati putea veni cu tot felul de proiecte pentru a mari nr.salariatilor si creia locuri de munca asa va pierdeti terenul de sub picioare facand asemenea prezantari de senzatie .Nu mai tine stimata doamna.

  9. BADIN STELUTA-CARMEN

    2018-09-03T17:52:57+03:00 at 17:52

    DOAMNA MINISTRU AL MUNCII ,cu tot respectul ,nu intelegem ce se intampla .Ori este vreo stire falsa ,care totusi cineva incearca sa se joace cu nervii nostrii ,ori suntem in faza unei batai de joc ,la adresa pensionariilor .Ca sa se asigure cele pensii ,si asa sub limita ,si sa nu credeti ca sunt pensii ,de ne zboara urechiile ,aveti doamna de unde lua .Este inadmisibiul doamna LIA VASILESCU ,asa ca la o tara saraca cum am ajuns noi ,sa nu puteti face ceva .Ba da ,taiati acele pensii nesimtite ,de sute de milioane de lei,adica pensii si peste 400.000milioane ,si faceti bani .Cum credeti dumneavoastra ca se poate asa ceva ,cum adica doamna ministru pensie de 400.000 de milioane ,care nmici AMERICANII u o au .Si in felul asta se fac bani la buget si pensionari .Oare nu va dati seama ce impact s-ar produce .Vom fi in incapacitate sa ne platim datoriile ,sa nu avem bani de mancare ,avem copii s.a.m.d .Sper ca o sa elucidati cu succes aceasta situatie deosebit de grava ,la adresa celei mai slabe clase ,,PENSIONARII ”.Sincer nu cred ca v-a trebui sa fim bataia de joc al cuiva ,asta nici prun cap sa nu treaca nimanui .Domna MINISTRU ,raman la latitudinea credintei ca veti face tot posibilul ,sa se rezolve aceasta ,,STRIUNGENTA ”,situatie ,nelasanda loc de mai rau ,ca sio ,,OPOZITIA ”,sa ne dea tot noua in cap ,iar pe dumneavoastra sa va aduca in situatia ,mde a va face ,singuri sa plecati .Cu siguranta vom intelege ca nu este decat ca se v-a produce un joc periculos ,pe seama noastra ,,,NUMAI PENTRU MOTIVUL ,,VREAU SA AM GUVERNUL MEU ”.AEi bine domnul cu ceea ce iti doreste nu ne trebuie ,caci o parte din noi ,ma refer ca si populatiue sa mai avem tiglele ,la noi .Cu tot respectul ,si raman in asteptarea unei decizii clare ,nete si concrete ,,SALVATI PENSIONARII ,SALARIATII ,SI DE CE NU SI PE COPII NOSTRI ,CARE LA RANDUL LOR AU COPII ,DORINDU-LE SA LE FACA O VIATA FRUMOASA SI USOARA ”.

  10. anonim

    2018-09-03T17:44:43+03:00 at 17:44

    cresterea ca la nunta,care da mai mult,sa rezumat la rectificarea facuta pe baniu taiati dela presedentie,securitateta nationala,nu pa baza unor calcule reale.DAR TU TATO NU STII NIMIC DECAT SANTAJ.AMENINTI PENSIONARI CA DACA NU VOTEAZA ANALFABETI NU VOR MAI PRIMII MAJORATE.LA 1.1.2018,TOT PRESEDINTELE VA BLOCT,SI MU ATI MAJORAT PUNCTUL DE PENSII CU UNFLATIA SI ALTELE,PREZAUT DE LEGE.DIN 2012 NU DISCUTATI DECAT DE SALAREII SI PENSII.ANALFABETILOR,INCREZUTILOR,AFARA CU VOI.ATI CASTIGAT ALEGERILE PE MINICIUNI.SA NUMAI AUZIM DE VOI.

  11. CAMELAI

    2018-09-03T17:36:12+03:00 at 17:36

    In sfarsit vad si besinosii votanti ai PSD ca i-au o mare m*** si ei cu aceste nulitati.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top