Connect with us

Știri

Lia Olguţa Vasilescu, lovitură dură pentru pensionari. Este vorba despre CREŞTEREA pensilor

Ministrul Muncii, lovitură dură pentru pensionari la început de an. Anunţul este oficial şi a fost făcut de Lia Olguţa Vasilescu. Ce urmează să se întâmple cu creşterea pensiilor.

Aşadar, pensionarii mai au de așteptat până la creșterea pensiei minime. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că pensia minimă va crește abia în a două luna a verii.

Între timp, între Crăciun și Revelion, pe 28 decembrie mai precis, Guvernul PSD a adoptat o ordonanță care permite cumulul pensiei publice cu pensia specială de serviciu.

Asta deși o interdicție în acest sens fusese adoptată pe 14 decembrie

Pensia minimă va crește la 640 de lei pe 1 iulie 2018, după spusele Olgutei Vasilescu. De asemenea, o parte din bugetari vor avea salariile scăzute anul acesta

Pensiile cresc în 2018, cum au crescut și anul acesta. Pentru acest an, avem în plan și adoptarea legii pensiilor care a suferit o amânare anul acesta…

Nu scade nicio pensie, dar cei cu pensii speciale vor alege una dintre ele.

Cei care sunt în această situație vor trebuie să opteze pentru o pensie pe care o doresc, probabil pe cea mai mare.

„Punctul de pensie va crește la 1.100 de lei și este prognozat că până în 2020, punctul de pensie să ajungă la 1.775 de lei. Vom reduce automat din deficitul pe care îl avem la sistemul de pensii și asta ne va ajută”, a spus ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu,într-o intervenție TV.

O parte din bugetari vor avea însă salariile scăzute în acest an, potrivit ministrului

„Am spus că la o mică parte din bugetari vor scădea salariile. Sunt, în general, cei cu funcții de conducere, unde oricum salariile sunt foarte mari, pentru că sindicatele au negociat bine.

Oricum, dezechilibrele sunt foarte mari. Era clar că nu putea să continue așa. Abia în 2022, sistemul va fi complet echilibrat și toți vor avea salarii egale pentru muncă egală.

Trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat nu scade salariile. Dar salariile pot scădea, dacă angajatorul vrea să le scadă. Nu au nicio legătură cu transferul contribuțiilor dintr-o parte în altă”, a declarat Olguța Vasilescu.

Pensia minimă crește la 640 lei. Ordonanță adoptată de Guvern prevede și creșterea pensiei minime de la 520 de lei la 640 de lei, dar și a punctului de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, începând cu 1 iulie 2018.

Citeşte şi Naşa fetiţei agresate de poliţistul pedofil: “L-au lăsat să-şi facă …”

Naşa fetiţei agresate în lift de un angajat al Brigăzii Rutiere, care se află la Poliţia Capitalei la momentul transmiterii ştirii, este nemulţumită de modul în care au acţionat poliţiştii, precizând că bărbatul ar trebui pedepsit “mai rău ca un om de rând”.

“El, ca poliţist, trebuie să fie pedepsit mai rău ca un om de rând, pentru că ştia legile, probabil profilul lui psihologic era mult mai dezvoltat, ştia ce e bine şi ce nu e bine să facă.

Se pare că acum doi ani a mai fost un caz similar. El recurgea doar la pipăit şi pupături, dar nici lucrul acesta nu e normal. Poate nu avea timp să ajungă mai departe. Am înţeles că are o fată de 22 de ani.

Sunt curioasă să aflu declaraţia fetei lui. Ce părere ar avea dacă i s-ar întâmpla ei. Cum ar vrea ea să fie pedepsit omul care i-ar face acest lucru?

Au trecut zile bune până să-l prindă. L-au lăsat să-şi facă geanta. Părerea mea. Îl cunoşteau, e clar”, a spus naşa fetei.

Liderul de sindicat Dumitru Coarnă susţine că că agentul bănuit de agresiune sexuală este şoferul unui şef de serviciu.

În cazul lui există indicii în legătură cu o altă infracţiune, comisă în anul 2015

“E venit din 2010 de la Jandarmerie, mai are o infracţiune prin 2015, parcă. Informaţia a plecat de la Brigada de Poliţie Rutieră. Stan Eugen, ca persoană fizică, a comis o infracţiune.

Sigur că e o problemă de sistem de ce a rămas acolo. Era şoferul unui şef de serviciu. Şi-a recunoscut fapta, din câte ştiu eu”, a spus liderul Sindicatutului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă.

Şi mama copiilor agresați a avut o primă reacție, după prinderea acestuia.

„E bine că l-au recunoscut și că nu au acoperit lucrul ăsta. Copiii nu mai au acces la televizor. Copiii sunt bine deocamdată. Băiatul a rămas traumatizat.

Nu vrea să iasă afară, vrea să stea numai în casă. Băiatul nu ne mai spune ce s-a întâmplat, decât dacă este întrebat de mine sau de tatăl lui.

Fata nu a spus de la început, a fost ceva ce a reținut-o. Vom merge la Protecția Copilului pentru consiliere psihologică. Un comportament schimbat văd doar la băiat. Este mai timid și mai fricos decât înainte.

Băiatul este conștient de ceea ce s-a întâmplat. Eu sincer, strict părerea mea: omorât! Altceva nimic. Toți avem copiii și toți știm cum este să-ți fie frică să-i mai lași pe stradă”, a spus mama copiilor agresați la sediul Poliției Capitalei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top