Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, ar fi fost ucis (presa britanica)

14.06.2016
Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, ar fi fost ucis (presa britanica)

Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, cel care s-a proclamat calif al asa-numitului Stat Islamic, ar fi murit duminica, dupa un bombardament al aviatiei americane, care a avut loc in fieful sirian al jihadistilor, Raqqa. Informatia a aparut in publicatiile Daily Mail si Daily Mirror, insa pana acum, stirea nu a fost confirmata de o sursa oficiala.

Agentiile de presa apropiate miscarii jihadiste Statul Islamic, AhlulBayt si al-Amaq, au publicat si ele informatia, in vreme ce coalitia condusa de SUA nu a dorit sa faca precizari pe marginea acestui subiect, mai noteaza Daily Mail.

Nu este prima data cand apar informatii potrivit carora liderul ISIS ar fi fost omorat. In ultimele luni, au tot aparut zvonuri in mass-media internationala privind moartea sa, care au fost dezmintite imediat de Statul Islamic, prin intermediul unor mesaje audio, in care se sustinea ca vorbeste autoproclamatul calif.

Ibrahim Awwad Ibrahim al-Badri (numele real al conducatorului Statului Islamic – n.r.)  s-a nascut in Irak, in orasul Samarra in anul 1971. El sustine ca este descendentul profetului Mohammed si ca studiat legea islamica inca din frageda copilarie, fiind capabil sa recite tot Coranul.