Lidia Fecioru a vorbit în rubrica ei din emisiunea „Adevăruri ascunse” despre puterea pe care frunzele de dafin o au asupra stării noastre generale de sănătate și nu numai.
Lidia a prezentat în cadrul rubricii „Leacul zilei” beneficiile arderii unei frunze de dafin în casă.
„Ceaiul de frunză de dafin este bun pentru sistemul nervos. Putem face ceai, putem să dam foc în casă unei frunze de dafin, în încăperea unde miroase a mucegai, mobilă mai veche, unde sunt musculițe, molii, gândaci pentru că alungă.
E și magician al dorințelor noastre. Să notăm pe frunza de dafin o dorință mică și să-i dam foc. Sub piatra care stă culcată nu trece apa.
Arderea acestor frunze unde sunt copiii cu epilepsie, depresie, este antistres.Se mai pun și în talismanele de dragoste”, a povestit bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.
„Se pune o frunzuliță foarte mică la un pahar de apă. Se pune foarte puțin. Ceaiul de dafin are un miros foarte puternic”, a povestit Lidia Fecioru despre cum prepară ea ceaiul de dafin.
Uleiul din arborele de dafin are proprietăți antiseptice, antifungice și stimulatoate. Se poate folosi extern și interne.
Uleiul produs de acest arbore este bun pentru dureri (răni minore, zgârieturi etc), reumatism, luxații și vânătăi. Ajută la vindecarea ulcerațiilor bucale și a inflamațiilor.
Frunzele de dafin este indicat în indigestii, balonări, răceală și gripă, laringite, bronșite, astme și tuse, viroze respiratorii, vomă, afecțiuni renale și hepatice, anorexie și chiar depresie și anxietate.
Cel mai des se folosește infuzia. Se pun 5-10 grame de frunze uscate la un litru de apă clocotită. Lăsați să infuzeze 10 minute, apoi filtrați apoi. Se beau 2 sau 3 căni pe zi.
Infuzia este recomandată în tratamentul inflamațiilor gurii și al ulcerelor bucale. E indicat mai ales uleiul esențial de dafin.
Citește și: Cum se descurcă Simona Secrier după moartea lui Mihai Constantinescu: “Sunt ca un nou-născut”
Acest articol a fost actualizat la: 23 februarie 2020 10:35