Connect with us
Lista județelor în care se ÎNCHID școlile și grădinițele vineri! Anunțul a fost făcut astăzi

Știri

Lista județelor în care se ÎNCHID școlile și grădinițele vineri! Anunțul a fost făcut astăzi

Vremea rea închide unităţile de învăţământ din mai multe judeţe din ţară. Şcolile şi grădiniţele din Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Olt, Prahova şi municipiul Bucureşti vor fi închise vineri din cauza avertizărilor de ger, ninsori abundente şi viscol.

Excepție fac școlile speciale și grădinițele cu program prelungit.

Decizia aparţine autorităţilor locale şi a fost luată pentru ca elevii să fie în siguranţă. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a decis în cursul zilei de marți ca vineri, 23 martie, grădiniţele, şcolile şi liceele din Capitală să fie închise, având în vedere ninsorile şi intensificarea vântului, se precizează într-un comunicat.

„Primarul general Gabriela Firea a analizat în această după-amiază, împreună cu prefectul Capitalei, Adrian Petcu, cu reprezentanţii ANM Bucureşti-Ilfov şi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ionel Florian Lixandru.

Ultimele informaţii emise de meteorologi care anunţă ninsori şi intensificări ale vântului în Bucureşti şi a decis ca vineri, 23 martie, grădiniţele, şcolile şi liceele din Capitală să fie închise”, a precizat PMB.

Primarul Capitalei a discutat cu reprezentanții ANM înainte de a lua decizia

Gabriela Firea a arătat că aceasta este „o decizie responsabilă”, pe care şi-o asumă din dorinţa de a nu-i expune pe copii unor fenomene meteo extreme.

„În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii ANM, care ne-au anunţat că vremea se va înrăutăţi semnificativ şi că va ninge în continuare toată săptămâna, dar că vineri vântul se va intensifica şi ninsoarea va fi mai abundentă,

Am decis ca, pentru siguranţa copiilor noştri, cursurile în unităţile de învăţământ de stat din Capitală să fie suspendate pentru data de 23 martie.

Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum în calitate de primar general, din dorinţa de a nu-i expune pe copii unor fenomene meteo extreme”, a precizat Firea.

CITEȘTE ȘI: ACCIDENT GRAV de autobuz! 18 persoane au murit pe loc și peste 30 sunt rănite
Cod portocaliu de inundații, până pe 31 martie! Când începe prăpădul
Cod portocaliu de ninsori și viscol pentru Capitală și alte 14 județe. Cum va fi în restul țării:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top