Connect with us
Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată. Care sunt modificările din 2 aprilie

Știri

Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată. Care sunt modificările din 2 aprilie

Din 2 aprilie 2021, lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată. Află care sunt modificările. Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată vineri seară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 2 aprilie, Hotărârea numărul 21. Prin această Hotărâre a fost aprobată noua listă cu țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.
Aveți atașate Hotărârea CNSU și cele doua anexe.

Lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România

Bonaire, Saint Eustatius and Saba
Wallis and Futuna
Curaçao
Estonia
San Marino
Ungaria
Cehia
Iordania
Muntenegru
Serbia
Polonia
Andorra
Aruba
Uruguay
Bulgaria
Franța
Macedonia de Nord
Suedia
Bermuda
Liban
Bahrain
Bosnia and Herzegovina
Kosovo
Slovenia
Seychelles
Cipru
Palestina
Olanda
Belgia
Republica Moldova
Italia
Brazilia
Austria
Chile
Luxemburg
Monaco
Kuweit
Turcia
Ucraina
Paraguay
Armenia
Croatia
Africa de Sud

Puteți consulta AICI tabelul cu lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Bilanț COVID România 2 aprilie 2021

Pe teritoriul României au fost confirmate 964.726 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Bilanțul orei 13.00: 5.808 de cazuri noi de infectare

Până astăzi, 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 964.726 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

862.137 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.808 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.072 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până în prezent, 23.819 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 01.04.2021 (10:00) – 02.04.2021 (10:00) au fost raportate 145 de decese (82 bărbați și 63 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 33 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 63 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 32 decese la categoria de peste 80 de ani.

136 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 7 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.476. Dintre acestea, 1.454 sunt internate la ATI.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top