Connect with us
Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată. Cine trebuie să stea în carantină la sosirea în România

Știri

Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată. Cine trebuie să stea în carantină la sosirea în România

Lista galbenă a fost actualizată. Este vorba despre lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Printre țările introduse sunt Franța și Spania, iar țara scoasă de pe listă este Ungaria. Lista a fost actualizată de Institutul Național de Sănătate Publică și intră în vigoare din această seară.

Lista galbenă a fost actualizată

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În total sunt peste 40 de țări incluse pe listă. Conform celor mai recente actualizări, au fost introduse Spania, Franța, Irlanda, Rusia, Belarus, Malta, în timp ce Ungaria a fost scoasă de pe această listă.

Cei care se întorc din aceste țări și vor să intre în România vor fi obligați să stea în carantină timp de 8 zile, după care fac un test covid, iar dacă rezultatul este negativ, în a 10-a zi pot ieși din carantină.

Cei care vin în România numai pentru 3 zile, nu sunt nevoiți să stea în carantină, cu condiția de a prezenta un test covid negativ.

Țările cu risc epidemiologic ridicat

Pe lista țărilor, zonelor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România se află Gibraltar, Lituania, San Marino, Cehia, Liechtenstein, Slovenia, Marea Britanie, Panama, Elveția, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Andorra, Suedia, Israel, Olanda, Puerto Rico, Cipru, Slovacia, Letonia, Danemarca, Estonia, Serbia, Monaco, Portugalia, Georgia, Luxemburg, Liban, Irlanda, Jersey, Croația, Palestina, Aruba, Rusia, Italia, Austria, Germania, Polonia, Columbia, Africa de Sud, Spania, Insulele Turks si Caicos, Sint Maarten, Belarus, Turcia, Malta, Macedonia de Nord, Franța, Polinezia Franceza, Republica Moldova, Namibia.

Măsura vine la 5 zile de la ultima actualizare, urmând să intre în vigoare sâmbătă seară, la ora 20:00. Printre statele reintroduse în listă, raportat la cea aprobată în 3 ianuarie, se numără Irlanda, Rusia, Belarus, Spania, Malta, Franţa.

Informații importante pentru cei care călătoresc în Turcia

Începând cu data de 31 decembrie a.c., toate persoanele, indiferent de cetățenie, care vor tranzita teritoriul Republicii Turcia pe cale aeriană, sunt exceptate de la obligativitatea prezentării la îmbarcarea în aeronavă a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Persoanele care tranzitează Republica Turcia pe cale rutieră, feroviară sau maritimă trebuie să prezinte, în continuare, autorităților vamale turce, la intrarea în țară, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Republica Turcia.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Ce pățesc turiștii români care fac coronavirus în străinătate. Raed Arafat: „ne asumăm un risc” - RomaniaTaraMea.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top