Litera pe care majoritatea oamenilor nu o pot recunoaște: descoperire uimitoare

Există o literă pe care majoritatea oamenilor nu o pot recunoaște. Totuși puțini oameni știau asta. Nu ai idee despre ce literă este vorba și care sunt cauzele din spatele confuziei acestei litere. Citește rândurile de mai jos pentru a afla despre ce este vorba.

Litera pe care majoritatea oamenilor nu o pot recunoaște: descoperire uimitoare

Conform Scienealert.com, psihologii consideră că abilitatea noastră de a citit se leagă de recunoașterea literelor. Totuși, acest lucru se schimbă când litera „G” vine în scenă. Această literă este folosită de tipar în două variante: cu o buclă și cu două bucle.

”Varianta cu o singură buclă este mai ușor de recunoscut, pentru că este apropiată de forma din alfabetul latin, folosită în scrisul de mână învățat la școală”.

Cea de-a doua variantă este un imens mister, după cum au demonstrat în cadrul unui studiu realizat de cercetătorii de la John Hopkins. Această universitate din SUA a devenit celebră în perioada pandemiei de coronavirus pentru bilanțul cazurilor care a fost preluat de instituții din lumea întreagă.

Studiu a conținut 3 teste. 38 de studenți au participat la primul studiu și li s-a spus că litera „g” poate fi tipărit în 2 feluri. Jumătate dintre studenți nu știau deloc litera „g” cu 2 bucle, unul singur reușind să o reproducă pe hârtie.

16 persoane au participat la al doilea test. Li s-a cerut să reproducă forma literei așa cum era în text, doar unul reușind. Jumătate dintre ei au crezut că au văzut forma cu o singură buclă tot timpul.

44 persoane au participat la al treilea test și au primit 4 variante dintre care să identifice litera „g” și 4 variante pentru litera „a”. În cazul literei „a” rata de recunoaștere a fost de 100%, pe când pentru litera „g” doar 28% au recunoscut litera.

Un cercetător a oferit o explicație:

”Ceea ce credem noi este că învățăm forma literelor așa cum suntem nevoiți să o scriem la școală”.

Concluzia acestui studiu este că nu învățăm o literă în detaliu, ci cât avem nevoie pentru a o distinge de celelalte.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-05-27T17:08:47+03:00 17:08

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More