Live Audio și fundalul colorat pentru postări, noile funcții ale Facebook

Facebook lansează funcția Live Audio, care permite realizarea de transmisiuni în direct care conțin doar partea audio.

Live Audio este complementară funcției de live video, care a avut un mare succes în rândul utilizatorilor rețelei de socializare. Noua funcție va permite realizarea de podcast-uri, pentru cei care au conexiune slabă la Internet sau pentru cei care nu doresc să își arate fața în timpul transmisiilor în direct.

Facebook Live Audio este disponibil pentru un număr limitat de utilizatori, urmând ca de anul viitor să fie disponibilă publicului larg. Durata maximă a unei înregistrări audio este de patru ore.

Funcţia Live Audio este disponibilă pe Android şi iOS, dar funcţionarea acesteia diferă în funcţie de caracteristicile fiecărui sistem de operare.

Citește și: Facebook lansează aplicația Events

Dacă pe Android sunetul va continua să se audă şi în timp ce utilizatorul foloseşte alte aplicaţii, pe iOS este necesară păstrarea deschisă a aplicaţie de Facebook, deoarece Apple limitează rularea în fundal a aplicaţiilor.

Facebook lansează mesajele cu fundal colorat

Live Audio nu este singura noutate cu care vine Facebook în acest final de an. Utilizatorii vor putea, din această săptămână, să posteze status-uri colorate. Acest lucru este disponibil doar pentru postările de tip text, nu pentru link sau poze. Treptat, toți cei care folosesc rețeaua socială vor avea acces la acest lucru

Folosirea noii opţiuni este cât se poate de simplă. În cadrul căsuţei de compunere a postărilor există acum o bară care conţine o paletă de culori şi gradienţi. Utilizatorii o pot alege pentru a colora fundalul postărilor de tip text.

Citește și: Gafa Facebook: Mai mulți utilizatori, declarați morți eronat

Facilitatea va fi disponibilă doar pentru Android la început. În schimb, postările colorate astfel vor fi vizibile pe orice platformă, de la desktop, la iOS, scrie news.ro.

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More