Connect with us
ALEGERI LOCALE 2016 - Rodica Popescu Bitanescu, protagonista primei dezbateri pentru Bucuresti

Știri

ALEGERI LOCALE 2016 – Rodica Popescu Bitanescu, protagonista primei dezbateri pentru Bucuresti

ALEGERI LOCALE 2016. HUFF.RO iti prezinta cele mai suculente declaratii ale primei confruntari televizate intre candidatii pentru primaria Bucurestiului: Gabriela Firea (PSD), Catalin Predoiu (PNL), Nicusor Dan (USB) si Daniel Barbu (ALDE).

VEZI AICI CINE CANDIDEAZA LA PRIMARIA DIN ORASUL TAU. TU CU CINE VOTEZI?

00:30 Ciprian Ciucu, apropiat de Monica Macovei si sustinator al lui Catalin Predoiu, il roaga si el pe Nicusor Dan sa se gandeasca la oferta lansata de liderul PNL in legatura cu o coalitie anti-PSD.
alegeri locale 2016-11

Un taximetrist o ataca pe Gabriela Firea

alegeri locale 2016-10

00:20 Liderul taximetristilor adus in platou de Nicusor Dan i-a oferit Gabrielei Firea un manifest in care sa se ceara ca taximetristii din Ilfov sa nu mai stea prin Bucuresti: „Traficul va fi usurat cand se va renunta la coruptie”. Gabriela Firea a luat foc si a reactionat imediat: „Eu si sotul meu nu detinem nicio firma de taxi. Consider un atac josnic la adresa mea”.

Actrita Anca Sigartau soseste in platoul Antenei 3 pentru a o sustine pe Gabi Firea: „Nu am sa va votez, domnule Nicusor Dan!”
alegeri locale 2016-9

ALEGERI LOCALE 2016. CANDIDATII ISI ADRESEAZA INTREBARI INTRE EI. Timpul de raspuns: 2 minute.

Nicusor Dan nu stie ce atributii are un primar

Gabi Firea il intreaba pe Nicusor Dan de ce a afirmat ca nu va colabora cu membrii Consiliului General si va face licitatii de unul singur. Nicusor Dan spune ca el ca primar poate organiza licitatia. „Sunt ingrozita ca Nicusor Dan nu stie care ii sunt atributiile. Primarul general nu are atributii sa organizeze licitatia, nici la Copaceni, nici la Giurgiu. El da un aviz pentru evaluarea licitatiilor”, i-a at Gabi Firea o lectie de administratie.

Conflict cu tonuri ridicate intre actrita Rodica Popescu Bitanescu si Nicusor Dan

Sustinatorii lui Nicusor Dan au strambat din nas in timp ce Rodica Popescu Bitanescu a spus ca voteaza cu Gabriela Firea. „Sustinatorii mei au reactionat normal. Doamna Bitanescu le-a amintit de epoca de aur”, a spus Nicusor Dan.

alegeri locale 2016-7

ALEGERI LOCALE 2016. Rodica Popescu Bitanescu ii raspunde: „Nu faci decat misto… Eu am indurat foamea in timpul comunismului, ce stii tu? Ce ai indurat tu? Eu o sustin pe Gabi Firea ca om, nu ma intereseaza in ce partid e”.

Predoiu s-ar retrage pentru Nicusor Dan. In ce conditii

alegeri locale 2016-6

PREDOIU, intrebare catre Barbu si Dan: „Cand dreapta se uneste, PSD-ul pierde. Pentru ca se voteaza intr-un singur, sunteti de acord sa ne comportam ca si cum am fi in turul 2? Noi 3, sa facem un sondaj si cel care e primul in sondaj sa fie sustinut de ceilalti doi pentru a invinge PSD-ul?”

Dan raspunde: „Mi-e teama ca nu intelegeti ce va transmite societatea. Nu cititi nici ce va scriu oamenii de pe pagina dumneavoastra de Facebook. Nu puteti veni dupa ce ati fost blat cu PSD-ul sa cereti sprijin.”

Barbu raspunde: „Apreciez mult initiativa dv. Nu vad aceasta campanie ca o inclestare homerica intre dreapta si stanga. ALDE e singurul partid ingrijorat de deficitul de democratie care se agraveaza zi de zi. Nu cred ca mai exista un partid cu propunerile liberale pe care le avem noi”.

Firea si Barbu vor soseaua de centura la primarie

BARBU, intrebare catre Firea: „In proiectul ALDE figureaza soseaua de centura neterminata. Ne uitam la posibilitatile de viitor si, prin negociere cu guvernul, sa treaca in subordinea primariei. Ati fi de acord cu asta?” (discutia a aparut dupa ce s-a specificat pasivitatea Ministerului Transporturilor in realizarea acestui proiect)

Firea raspunde: „Da, sunt intru totul de acord.”

Firea loveste cu retrocedarile ilegale din Capitala in Predoiu. Liberalul ramane perplex

FIREA, intrebarea catre Predoiu: „In timpul mandatului de ministru al Justitiei au avut loc multe retrocedari ilegale si multi au murit cu dreptatea in mana. Cum v-ati luptat pentru ei?”

Predoiu raspunde: „Multi dintre cei care au facut retrocedari ilegale sunt azi in puscarie. Nu ministrul Justitiei retrocedeaza, el poate sa faca doar legi.”

Predoiu si Firea, razboi pe voturile din Diaspora. ‘Manipularea’ Liverpool

PREDOIU, intrebarea pentru Gabi Firea: „La urma urmei, actul de guvernare trebuie sa insemne onestitate si respect. In 2014 ati prezentat imagini de la Liverpool sustinand ca sunt imagini de la Ambasada Londrei. Sunteti gata sa cereti scuze oamenilor pentru ca i-ati dezinformat atunci?”

Firea raspunde: „Eu am explicat imediat dupa cele intamplate ca au venit informatii pe care nu le-am putut controla. Am fost chiar eu manipulata. Eu pot sa imi cer scuze iar, dar am facut-o cu doi ani in urma.”

Candidatii isi prezinta marile proiecte/ promisiuni

Nicusor Dan, neinspirat
alegeri locale 2016-5
23:09 Nicusor Dan ii ofera un minut din timpul sau in care trebuie sa vorbeasca despre ce e de facut in Bucuresti unei tinere care a stat 8 ore la coada in strainatate la vot in noiembrie 2014. Raluca Teodor isi aminteste de acea experienta fara a avea vreo legatura cu dezbaterea electorala pentru primaria generala a Bucurestiului.

23:04 Predoiu vrea „culoar unic pentru troleuri si taxiuri”.

Firea promite bani de chirie pentru studentii care nu-si gasesc loc in camine

23:00 Gabriela Firea: „Bucurestenii mi-au spus ca ii deranjeaza traficul sufocant din Capitala. Avem 1.000 de autobuse care trebuie sa fie in trafic, sa nu mai pastram 330 din ele in garaje. O alta problema este ceea ce se intampla cu agentul termic. Sunt foarte mari pierderi pe retea, iar factura poate fi injumatatita daca accesam fonduri europene. Trebuie sa dezvoltam si sistemul de after-school in toate scolile. De asemenea, pentru studentii care nu isi gasesc loc in camine, primaria sa le dea o indemnizatie ca sa iti plateasca chiria intr-un alt loc”

22:44 Daniel Barbu compara oamenii care mor din cauza coruptiei cu cazurile particulare in care organele de ancheta isi desfasoara cercetarile agresiv, amtintind de contabila care a facut infarct saptamana trecuta cand procurorii au descins intr-o scoala.

OPRESCU SUSTINE CA NU A FOST INFORMAT DESPRE INFECTIILE INTRASPITALICESTI SI HEXI PHARMA!

Predoiu insista cu intrebarea: „A fost primaria informata de infectiile spitalicesti? Nu-mi arde de glumite, domnule Oprescu”

Oprescu ii raspunde: „Daca faci ceva, ce interes ai sa faci, daca nu faci, de ce nu faci… Lucrurile s-au desfasurat intr-o normalitate. Tot ce ati spus sunt informatii spuse cu rea vointa”

ALEGERI LOCALE 2016. 22:33 Sorin Oprescu isi apara mandatul dupa atacul lui Predoiu

„Vreau sa fac precizari referindu-ma la spitale. Dupa 7 ani si jumatate am o singura certitudine: am fost cel mai bun primar si cel mai bun chirurg. In 2008, prin ordonanta lui Tariceanu, 21 de spitale au trecut in administrarea Consiliului General. Doua sunt desfiintate la scurt timp. In perioada 2009-2011, din cele 19 spitale, CG a aprobat 9 milioane de euro pentru a le dota la nivelul zilelor pe care le traim. (…)

Sunt convins ca domnul Predoiu stie ca ani de ani s-au facut indicatorii de performanta la aceste spitale. Spitalul Gomoiu, de exemplu, dupa renovare, se dorea a fi al doilea spital de urgenta pentru copii. (…) Afirm cu toata raspunderea ca cele 19 spitale pot intra intr-o competitie colegial-profesionala cu spitalele mari, cu traditie”, a declarat Sorin Oprescu intr-o interventie telefonica.

22:30 Catalin Predoiu e sustinut de Ciprian Ciucu, Cristina Pocora, Ovidiu Raetchi, Cristian Busoi si Alexandru Nazare, toti din PNL.

Dupa discursul lui Tariceanu, Mihai Gadea uita de Predoiu, care ii reaminteste: „Eu sunt al patrulea!’. Suprarealism curat!

22:26 Tariceanu, laudatio pentru Barbu: „Trebuie sa repunem in ecuatie cetateanul. Propunerea domnului Barbu in acest sens este deosebita. El a venit cu ideea de a realiza confruntarea cetatenilor prin referendumuri cu privire la proiectele majore ale Bucurestiului.”
alegeri locale 2016-4

ALEGERI LOCALE 2016 22:25 Daniel Barbu e sustinut de Steluta Cataniciu, Norica Nicolai, Calin Popescu Tariceanu, Sorin Campeanu (fost ministru al Educatiei).

22:21 Nicusor Dan e sustinut de Florin Stavra, liderul taximetristilor „corecti” din Bucuresti, Raluca Teodor, „una din miile de oameni care a stat la vot in Diaspora, a stat 8 ore la vot in strainatate”, Liviu Mihaiu si … un scaun gol care „reprezinta toate victimele coruptiei din Bucuresti”, oamenii de rand.
alegeri locale 2016-3

22:19 Firea e sustinuta de Marcel Pavel, Rodica Popescu Bitanescu, dr. chirurg Catalin Pivniceru (supravietuitor in accidentul de la Apuseni) si Gabriela Szabo

alegeri locale 2016-2

22:19 SORIN OPRESCU VREA SA INTERVINA IN DIRECT SA II RASPUNDA LUI CATALIN PREDOIU

CUM SE PREZINTA CANDIDATII

Candidatii sa se prezinte in maximum doua minute. Gabi Firea a tras la sorti biletul 1, Nicusor Dan biletul 2, Daniel Barbu 3 si Catalin Predoiu 4. Candidatii trebuie sa se prezinte in aceasta ordine electoratului.

Catalin Predoiu: „Acest oras are nevoie de lider. E vorba despre cine si nu despre ce. Ce stim toti sa facem… E vorba despre cine, despre un lider. Sunt de-o viata in Bucuresti, aici m-am format, sunt legat de acest oras.”

Daniel Barbu: „Imi pasa de acest oras. Am inceput cu mult inaintea lui Nicusor Dan sa lupt pentru Bucuresti. In 1981 am luptat pentru libertate, pentru viata normala, cat de normala era ea in comunism. Sunt profesor universitar. Am fost mereu la marginea politicii, predand stiinte politice.”

Nicusor Dan: „Eu sunt singurul de aici care de 10 ani ma lupt pentru Bucuresti. Am salvat 3 hectare de la defrisare, de exemplu in Parcul Tineretului. Au venit mii de oameni la noi afectati de constructii ilegale. Nu fac parte din sistemul PSD-PNL care a jefuit Bucurestiul. Impreuna cu 40 de ONG-uri am venit cu un proiect, Pactul pentru Bucuresti, si a fost incalcat imediat.

Gabi Firea: „Toti romanii ma cunosc de multi ani. Am inceput de jos, m-am specializat in jurnalism economic si social. Am experienta legislativa. Stiu ce inseamna sa dezbati un proiect de lege. Am fost secretar de stat in anul 2000, in guvernarea Isarescu. Vreau sa invat chiar si din greseli.”

CANDIDATII, DESPRE HEXI PHARMA SI DAN CONDREA

22:03 Daniel Barbu: „Trebuie sa distingem intre chestiunea reala si intreaga mitologie creata in jurul dezinfectantilor. Procuratura nu poate cerceta decat in rem pentru ca nu exista dovezi solide despre o frauda imensa. Sistemul medical e foarte bun si criza care a urmat incendiului de la Colectiv a aratat ca sistemul nostru s-a descurcat foarte bine. ”

21:59: Nicusor Dan: „Toata lumea stie ca infectiile intraspitalicesti se raportau in fals de ani de zile. Pe procedura de achizitie a produselor Hexi Pharma au existat o serie de nereguli.” Apoi Nicusor Dan prezinta o femeie experta in sanatate, din afara sistemului, pe nume Oana Gheorghiu: „Sistemul sanitar nu se centreaza pe pacient”

alegeri locale 2016-1

ALEGERI LOCALE 2016. In discursul lui Predoiu intervine Firea: „Unii dintre candidati inteleg sa isi prezinte programul atacand contracandidatii”.

alegeri locale 2016

21:53 Catalin Predoiu: „Eu vorbesc de un an de zile de infectiile intraspitalicesti. Noi avem in programul PNL proiecte, suntem preocupati in mod fundamental de sanatate. Vreau sa pun o intrebare: daca cumva primarul Oprescu, sustinut de PSD, a primit vreo informare despre infectiile intraspitalicesti? Ce masuri a luat?”

21:49 Gabriela Firea: „Trebuie sa stim cu totii ce se intampla de maine cu spitalele. Nu mai putem repara ce s-a stricat, dar avem obligatia sa nu mai repetam greselile. E un sir de complicitati, un sir de informatii ascunse. (…) Se nasc foarte multe intrebari in legatura cu acest accident groaznic. Dumnezeu sa-l odihneasca! Mi-as dori sa se desecretizeze toate informatiile care au ajuns la autoritati, sa stim si noi cine le-a avut si de ce nu s-au luat masuri.”

21:41 Dezbaterea electorala incepe cu subiectul momentului: Ce cred cei 4 candidati la primarie despre moartea lui Dan Condrea?

Confruntarea este moderata de Mihai Gadea si transmisa de Antena 3.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top