Știri

Liviu Dragnea a decis soarta lui Darius Vâlcov

Darius Vâlcov a intrat în centrul unui mare scandal după ce a publicat pe Facebook fișa medicală a unui protestatar, lucru interzis de lege.

Consilierul pe probleme economice al premierului Dăncilă nu s-a oprit aici și a distribuit un filmuleț care îl prezintă pe Klaus Iohannis drept ofițer nazist și care caracterizează Forumul Democrat al Germanilor din România drept o organizație nazistă.

Gesturile sale au stârnit reacții dure, atât în opoziție, cât și în coaliția de guvernământ.

Europarlamentarul ALDE Renate Weber i-a cerut demisia, urmare a publicării fișei medicale a protestatarului, iar liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu s-a dezis de gestul acestuia.

„Cred că în virtutea necesităţii apărării şi protejării drepturilor individuale, indiferent cine face un asemenea lucru nu este ceva normal”, a spus Tăriceanu.

Mai mult decât atât, grupul minorităților naționale din Parlament îi cere demisia, alături de Opoziție, după afirmațiile privind caracterul nazist al FDGR.

Președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer, s-a declarat stupefiat de afirmațiile lui Vâlcov la adresa lui Klaus Iohannis.

„Nu putem accepta nicicum actul nepermis de comparare între domnul Președinte Klaus Werner Iohannis și unul dintre cei mai mari criminali din istoria omenirii.

Subliniem că, în ceea ce ne privește, domnul Iohannis este exact opusul unui om cu convingeri naziste, antisemite sau xenofobe”, a spus Aurel Vainer.

Cel mai probabil, Darius Vâlcov nu va păți nimic

În ciuda acestor critici, Liviu Dragnea nu vede un motiv temeinic pentru ca Vâlcov să își dea demisia:

Cred că a fost o acţiune nefericită ce a făcut Darius Vâlcov. Dar nu am avut inflamări toţi anii ăştia când se dădeau informaţii din dosare.

Din câte am înţeles, a fost o postare privată, poate fi un gest nefericit. Nu cred că trebuie să demisioneze sau să fie demis.

Am citit reacţia Institutului Wiesel. Sunt un susţinător al organizaţiilor evreieşti, cred că nu poate fi acuzat Darius Vâlcov de alte lucruri„.

Președintele PSD omite, însă, faptul că Instanța supremă a decis că Facebook este spațiu public, nu privat.

„Ce se va întâmpla cu domnul Vâlcov va decide doamna prim-ministru. Eu cred că a fost doar un gest nefericit”, a mai spus șeful PSD.

Citește și: Gabriela Firea, în război cu Liviu Dragnea: „Am fost blocată din prima zi!”

Vezi comentarii

  • cred ca astia doi, dragnea si valcov, isi iau limba in gura sau se freaca amandoi, ca prea se iubesc unu pe altu, se vede ca ce face unu , ii place si celuilalt, asa ca ce este in mintea lui vilcov este si in mintea lui dragnea si il pune pe asta fiind mai prostut sa faca ce ar vrea el sa faca, amandoi sunt niste javre de oameni, unu a ajuns ca ceausescu si celalalt ca ceauseasca, doi nenorociti.

  • .....IPOCRIZIA A LUAT FORME AIURITOARE....A FOST SAU NU ORGANIZATIA GERMANA INTERZISA .,ESTE DIAGNOSTICUL O HARTIE ADMINISTRATIVA EXPIRATA, ..ESTE NORMALA REACTIA UNORA ....?...

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More