Connect with us
Liviu Dragnea a dezvăluit cum a ajuns Mihai Tudose, ministrul demisionar al Economiei, propunerea de premier a PSD-ALDE.

Știri

Liviu Dragnea a dezvăluit cum a ajuns Mihai Tudose propunerea de premier!

Liviu Dragnea a declarat luni, după nominalizarea lui Mihai Tudose ca premier, că celelalte cinci posibile variante – Mihai Fifor, Carmen Dan, Lia Olguța Vasilescu, Adrian Țuțuianu și Marcel Ciolacu – „au declinat din diverse motive sa fie desemnati premier.”

Întrebat dacă Mihai Tudose are „dublă comandă”, în condițiile în care acesta este un absolvent al Academiei SRI-ului, Dragnea a spus că acesta „nu are dublă comandă”.

Codrin Ștefănescu l-a întrebat. Răspunsul a fost categoric Nu. Am văzut și despre mine că am fost racolat de generalul Coldea în ținerea mea, că e consilierul meu. Ce mai, de aia sunt plin de cicatrici. Eu n-am avut nici un semnal că Mihai Tudose are dublă comandă. Nu am văzut niciodată o ezitare din partea lui când au fost decizii importante pentru partid. Aș fi văzut, aș fi simțit dacă există o altă comandă în afară celei politice. Convingerea mea e că nu are dublă comandă. Cu excepția celor 4 colegi care s-au abținut, se pare că nici ceilalți colegi nu cred că Tudose are dublă comandă.

După întâmplarea cu Sorin Grindeanu, suspiciunea e mult mai mare. N-au avut încredere că Tudose va avea un comportament 100% PSD-iști. Eu n-am văzut în toți anii vreo ezitare a lui Mihai Tudose.

Am primit un mesaj de la cineva din presă care m-a întrebat dacă am pistolul pus la tâmplă. Eu m-am săturat, de câțiva ani mi se tot spune că sunt șantajat. Despre mine se știe tot. De ce să-mi mai pună cineva pistolul la cap?”, a spus Dragnea.

Chestionat dacă acesta poate să ducă programul de guvernare la capăt în condițiile în care conform evaluării PSD acesta nu are niciun obiectiv îndeplinit din funcția de ministru al Economiei, Dragnea a răspuns:

Da, eu am această părere că are capacitatea și determinarea să știe mecanismele economiei, să aibă capacitatea managerială. Din păcate, Tudose a avut finalizate proiecte importante care, din păcate, au fost blocate la Guvern. Nu poate fi învinovățit.

Dragnea și-a exprimat speranța că președintele Klaus Iohannis va accepta propunerea PSD, precizând că dacă se va întâmpla acest lucru „joi seara estimăm sa avem guvernul votat și poate chiar în aceeași seară să depună jurământul”.

Referitor la suspiciunile de plagiat ale tezei de doctorat a lui Mihai Tudose, în urma căruia acesta a cerut retragerea titlului de doctor, Dragnea a spus: „Nu sunt specialist în plagiate. Dar îmi amintesc că și Victor Ponta a fost acuzat de plagiat, dar a fost un premier foarte bun”.

Citește și: Cine este Mihai Tudose, propunere de premier a PSD-ALDE. Declarație de avere

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top