Connect with us
Liviu Dragnea premier al României este cea mai nouă bombă de pe scena politică autohtonă. Social democrații plănuiesc o lovitură de proporții.

Știri

Liviu Dragnea premier – primarul Bucureștiului face anunțul de care se temea PNL-ul

Liviu Dragnea premier al României este cea mai nouă bombă de pe scena politică autohtonă. După succesul răsunător de la Alegerile Parlamentare, social-democrații plănuiesc să lovească din nou în reduta liberalilor, prin propunerea de prim-ministru.

Liviu Dragnea premier este alegerea românilor, crede Gabriela Firea

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea a comentat pe facebook deznodământul alegerilor de pe 11 decembrie. Chiar la primele ore ale dimineții, edilul capitalei a ținut să celebreze victoria foștilor săi colegi. Într-o amplă postare, Firea a vorbit și despre propunerea de premier care va fi înaintată președintelui Klaus Iohannis.

„Din punctul meu de vedere, românii au dat azi un vot clar pentru Liviu Dragnea – premier, PSD partidul învingător. Cu această formulă trebuie să mergem la Palatul Cotroceni. Justiţia nu a interzis, prin sentinţă, dreptul de a alege şi de a fi ales al domnului Dragnea. Preşedintele ţării trebuie să se obisnuiascu cu ideea că cea mai legitimă persoană pentru a conduce guvernul şi pentru a aplica Programul de guvernare apreciat de români este preşedintele PSD. Succes, Domnule Preşedinte Liviu Dragnea! Sigur veţi conduce un guvern eficient, atent la nevoile românilor!”, a scris Firea în jurul orei 4:00 dimineața.

Citește și:REZULTATELE FINALE PE JUDEȚE

În cursul zilei de ieri, Liviu Dragnea a tratat și el spinoasa problema a propunerii de prim-ministru. Răspunsul său, deși evaziv, lasă loc la multe interpretări: „Important e să înţelegem că astăzi nu a câştigat PSD sau a pierdut PNL sau USR. Astăzi au câştigat românii şi depinde de toţi cei care trebuie să ia decizii în perioada următoare să nu-şi bată joc de această dorinţă masivă a românilor de astăzi.”, a spus el.

Posibilitatea ca Liviu Dragnea să-și depună candidatura pentru un post la Palatul Victoria ridică numeroase semne de întrebare. Cele mai multe vizează legitimitatea unui astfel de demers în condițiile în care șeful PSD este în continuare urmărit penal. Mai mult decât atât, Dragnea are inclusiv o condamnare definitivă pe numele său. Ar fi pentru prima dată în istoria post-comunistă a României când un condamnat penal ar ocupa funcția de prim-ministru.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

1 Comment

1 Comment

  1. RARES

    2016-12-12T10:57:02+02:00 at 10:57

    Pai daca stau sa ma gandesc bine….toti sunt penali….acum daca uni sunt mai penali ca alti…este alta discutie:))))

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top