Liviu Dragnea, prima reacție după scrisoarea în care i se cere demisia. Șeful PSD rămâne pe poziții

19.09.2018
Liviu Dragnea, prima reacție după scrisoarea în care i se cere demisia. Șeful PSD rămâne pe poziții

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ironizat miercuri scrisoarea prin care lideri ai partidului îi solicită demisia din funcţia de şef al formaţiunii şi din cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Întrebat dacă va da curs acestei solicitări, Dragnea a răspuns:

„Voi da curs solicitării să citesc acea epistolă. N-am citit-o pe toată, dar cât am apucat să citesc am înţeles de fapt care este cea mai mare supărare din acea scrisoare: să nu ne mai certăm cu Iohannis, de fapt să ne aliniem cu Iohannis, cu SRI, cu SPP, cu DNA şi cu partidele de Opoziţie.

Eu ca preşedinte nu pot să duc şi nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituţii care nu trebuie să se implice în politică. În rest, la CExN o să vorbesc suficient de bine, de mult şi de apăsat”, relatează agenția de presă Agerpres.

De asemenea, întrebat de jurnalişti, la Parlament, cum comentează faptul că în scrisoare colegii îl acuză că este cotat în sondaje la 7 – 12%, iar partidul nu trece de 30%, Dragnea a declarat: „Aşa este, sunt la minus”.

Preşedintele PSD a refuzat să comenteze alte opinii ale colegilor săi de partid care se referă la persoana sa şi a precizat că vrea mai întâi să vorbească în partid, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional, şi abia apoi va vorbi şi în presă.

Totodată, întrebat câte filiale PSD îl susţin, Liviu Dragnea a afirmat ironic că opozanţii săi au susţinere „mai mult decât avem filiale”.

Lideri ai PSD au semnat o scrisoare deschisă prin care cer „demisia imediată” a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor şi asigurarea interimatului la conducerea partidului de către premierul Viorica Dăncilă, care este preşedinte executiv.

Citește și: Liderii PSD cer demisia lui Liviu Dragnea. Ce scrie în scrisoarea nemulțumiților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *