Connect with us
Liviu Dragnea CONDAMNAT la închisoare de 3 ani și 6 luni

Știri

Liviu Dragnea a ajuns la închisoare! Acesta a fost CONDAMNAT la închisoare de 3 ani și 6 luni cu EXECUTARE

UPDATE – Liviu Dragnea a ajuns la închisoare. Liderul PSD a ajuns la Penitenciarul Rahova la ora 17:20. Oamenii sărbătoreau încarcerarea lui Dragnea cu sticle de șampanie în fața închisorii.

Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul penal la închisoare, 3 ani și 6 luni cu executare. Liviu Dragnea și-a așteptat astăzi senținta dela Înalta Curte care urma să decidă dacă condamnă sau nu la închisoare. Decizia fiind definitivă și irevocabilă. Liviu Dragnea s-a predat la secția de poliție. Acesta a plecat din casa lui spre închisoare la ora 16:20.

Instanta a decis în 27 mai că Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu 3 ani și 6 luni.

Liviu Dragnea condamnat la închisoare. Acesta s-ar fi predat

Actualizare – Liviu Dragnea a ajuns la penitenciarul Rahova, în jurul orei 17:20, unde își va executa pedeapsa la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare. În fața închisorii oamenii sărbătoreau arestarea liderului PSD cu sticle de șampanie.

ACTUALIZARE 17:24 – Primele Imagini cu Liviu Dragnea spre închisoare în mașina poliției.

ACTUALIZARE 16:56 – Liviu Dragnea ar fi făcut o diversiune. Liderul PSD nu s-ar fi aflat în mașina neagră care a ieșit din garajul casei sale, conform Mediafax. Ci în a doua mașină care a ieșit din casă.

Actualizare 16:20 – Liviu Dragnea s-a predat. Acesta a ieșit din casa sa într-o mașină din garajul subteran al imobilului. Liviu Dragnea a ales să se predea singur.

GALERIE FOTO. LIVIU Dragnea s-a dus la închisoare singur. Acesta s-a predat.

Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare în dosarul penal cu EXECUTARE

Actualizare 15:43 – PSD organizează CEX mâine la ora 18:00, pentru a stabili soarta partidului după eșecul la alegeri și condamnarea lui Dragnea. Marian Oprișan „Tranziția va fi făcută statutar, PSD va urma o nouă cale”. Cătălin Rădulescu: „Dacă PSD câștiga alegerile, Liviu Dragnea era achitat”

ACTUALIZARE 15:09 – Ion Cristoiu, despre condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare. „PSD trebuie să își facă un plan pentru dezastrul de la Alegerile Europarlamentare.

Actualizare 15:08 – Viorica Dăncilă, despre condamnare: Nu facem declarații.

ACTUALIZARE 14:47 – Liviu Dragnea la închisoare. Ecaterina Andronescu a comentat: „Nu cred că are vreo legătura sentința primită de Liviu Dragnea cu rezultatul alegerilor. Nu cred că trebuie să căutăm acum vinovații. PSD se află la guvernare și trebuie să găsească soluții pentru redresare. Am revenit în PSD pentru sistemul de educație.”

ACTUALIZARE 14:37 – Condamnarea în dosarul penal a soit astăzi de la înalta curte, a provocat o a treia undă de șoc în PSD. Liviu Dragnea merge la închisoare, iar Viorica Dăncilă, conform unor surse citate de Antena 3, va prelua sefia partidului. (SURSE) Viorica Dăncilă preia conducerea PSD. După ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare

ACTUALIZARE 13.55. Liviu Dragnea este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Sentința este definitivă. Completul de 5 judecători a menținut astfel sentința dată în primă instanță.

Apelul lui Liviu Dragnea a fost admis doar pe latura civilă, scăzând suma pe care o are de plătit drept prejudiciu.

Patru din cei cinci judecători ai completului s-au pronunțat pentru condamnare. Judecătorul care a făcut opinie separată a motivat posibila nelegalitate a completului de 3 judecători care a dat decizia în primă instanță. CCR trebuie să se pronunțe asupra acestui aspect.

ACTUALIZARE 13.43. Judecătorul începe să citească sentința. Anunță admiterea apelurilor unor inculpați, inclusiv Liviu Dragnea și extinde efectele apelurilor pentru alți inculpați, inclusiv Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea. Desființează în parte sentința penală atacată cu privire la toți inculpații, și sub aspectul laturii civile pentru o parte.

Știre în curs de actualizare

Liviu Dragnea, condamnat la închisoare cu executare. Cum arată sentința din 2018

DNA a cerut Înaltei Curți preschimbarea termenelor în dosarele lui Dragnea și Vâlcov

DNA a cerut Înaltei Curți preschimbarea termenelor în dosarele lui Dragnea și Vâlcov

Liviu Dragnea a primit astăzi o condamnare de 3 ani și 6 luni la închisoare cu executare. Condamnarea președintelui PSD vine în dosarul angajarilor la DGASPC Teleorman a două persoane, despre care de fapt lucrau pentru organizația PSD. Sentințele nu sunt definitive și pot fi atacate la apel.

Fosta soție a lui Liviu Dragnea a primit doar o amendă penală de 1000 de lei, ea achitând deja prejudiciul. Iată cum arată textul sentinței din dosarul Bombonica în cazul lui Liviu Dragnea.

DRAGNEA NICOLAE LIVIU CU UNANIMITATE: 1. În baza art. 396 alin.5 rap. la art.16 alin.1 lit.c din Codul de procedură penală, achită inculpatul DRAGNEA NICOLAE LIVIU pentru infracţiunea de fals intelectual sub forma instigării, prev. de art.25 rap. la art.289 din Codul penal 1969 cu aplic art.5 din Codul penal.

CU MAJORITATE: 2. În baza art.25 din Codul penal 1969 rap. la art.132 din Legea nr.78/2000 în referire la art. 248 din Codul penal 1969 cu aplic. art.5 din Codul penal, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu sub forma instigării, condamnă inculpatul DRAGNEA NICOLAE LIVIU, la pedeapsa principală de 3 ani şi 6 luni închisoare.

În baza art.65 alin.1 din Codul penal 1969, aplică inculpatului DRAGNEA NICOLAE LIVIU pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, b şi c din Codul penal 1969 pe o durată de 3 ani. În baza art.71 alin.1 şi 2 din Codul penal 1969, aplică inculpatului DRAGNEA NICOLAE LIVIU, pe lângă pedeapsa principală a închisorii, pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, b şi c din Codul penal 1969.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

3. În baza art.85 din Codul penal 1969, anulează suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale de 2 ani închisoare aplicată prin Sentinţa penală nr.341/15 mai 2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, definitivă prin Decizia penală nr.114/22 aprilie 2016 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 judecători.

4. În baza art.33 lit.a, art.34 lit.b şi art.35 alin.1 din Codul penal 1969, contopeşte pedeapsa principală de 3 ani şi 6 luni închisoare stabilită prin prezenta sentinţă cu pedeapsa principală de 2 ani închisoare aplicată prin Sentinţa penală nr.341/15 mai 2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, definitivă prin Decizia penală nr.114/22 aprilie 2016 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 judecători, urmând ca inculpatul Dragnea Nicolae Liviu să execute pedeapsa principală cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, b şi c din Codul penal 1969 pe o durată de 3 ani.

Citește și Călin Popescu Tăriceanu, mesaj tranșant după condamnarea lui Liviu Dragnea

5. În baza art.71 alin.1 şi 2 din Codul penal 1969, aplică inculpatului DRAGNEA NICOLAE LIVIU, pe lângă pedeapsa principală a închisorii, pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, b şi c din Codul penal 1969. CU OPINIA SEPARATĂ în sensul achitării inculpatului, în temeiul art.16 alin.1 lit.c din Codul de procedură penală, pentru infracţiunea de abuz în serviciu sub forma instigării, prev. de art.25 din Codul penal 1969 rap. la art.132 din Legea nr.78/2000 în referire la art.248 din Codul penal 1969 cu aplic. art.5 din Codul penal.

 

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top