Iarna pe Transfăgărășan și-a intrat pe deplin în drepturi. A fost nevoie de intervenția drumarilor de la Districtul Bâlea care au acționat cu utilajele dotate cu lamă și au împrăștiat peste 2 tone de sare pe carosabil. CNAIR anunță închiderea circulației pe sectoarele de munte de pe DN7C (Transfăgărășan) și DN67C (Transalpina), începând cu data de 20 octombrie 2020.
Transfăgărășanul este alb. Iarna și-a intrat în drepturi în una dintre cele mai frumoase zone din țara noastră. Duminică, de dimineață, drumarii de la Districtul Bâlea au intervenit cu utilajele dotate cu lamă și au împărștiat peste 2 tone de sare.
Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov le recomandă șoferilor să își pregătească mașinile dacă au drum prin zona Bâlea Lac.
„Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan. Colegii noștri de la Districtul Bâlea au acționat cu utilajele dotate cu lamă și au împrăștiat peste 2 tone de sare pe carosabil în această dimineață. Dacă aveți drum prin zona Bâlea Lac fiți sigur că aveți mașina pregătită de condiții de iarnă!”, este mesajul postat pe Facebook de reprezentanții DRDP Brașov.
Drumul se va închide circulației începând de marți, 20 octombrie pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) și Piscul Negru (AG).
Astfel, circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare:
– DN 7C între km 104+000 ( Piscu Negru ) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada );
– DN 67C – între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat).
Măsura închiderii circulației rutiere pe aceste sectoare de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone.
Şoşeaua Transfăgărășan se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km. prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.
Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren și așa mai departe.