Connect with us

Locale

Anunț important pentru Bucureșteni! Circulația, interzisă în mai multe zone care devin exclusiv pietonale

Anunț important pentru șoferii din București și toți cei care călătoresc prin Capitală! Începând din 29 mai, vor fi instituite în Capitală mai multe restricții de circulație. Astfel, circulația rutieră va fi interzisă pe mai multe artere, pentru că zonele vor deveni exclusiv pietonale.

Unde va fi interzisă circulația

Şapte zone din centrul municipiului București vor deveni exclusiv pietonale în weekend-uri, începând cu data de 29 mai, până la jumătatea lunii octombrie, de sâmbătă de la ora 11:00 până duminică la ora 21:00.

Proiectul asociației ARCEN „Străzi Deschise”, susținut de Primăria Capitalei, cuprinde 7 zone pietonale, 34 de străzi și 11,66 km de străzi pietonalizate temporar în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 10:00 – 21:00, în perioada 29 mai – 17 octombrie 2021. Programul poate fi modificat în funcție de restricțiile impuse de autorități.

„Vă anunţ proiectul «Străzi deschise», pe care o să-l lansăm în 29 mai, adică weekendul viitor. Este vorba de şapte zone din Bucureşti, din centrul Bucureştiului, în special Bulevardul Kiseleff, care se continuă cu Calea Victoriei până la Dâmboviţa”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul Capitalei a declarat că acest proiect are menirea de a-i încuraja pe bucureșteni să iasă în aer liber. Până la jumătatea lunii octombrie, aceste restricții rămân valabile și există posibilitatea ca intervalul să se prelungească, în funcție de cum decurg lucrurile.

Deși aceste zone vor fi închise pentru circulația rutieră, vor putea circula, totuși, rezidenții (cu reducerea vitezei de deplasare la 10km / oră pe segmentele pietonalizate), dar și vehiculele care aparțin serviciilor de urgență.

Nu este prima dată când există restricții de circulație în București. Circulația autovehiculelor în București a mai fost restricționată pe timp de weekend, fiind organizate 7 zone pietonale în contextul pandemiei de coronavirus, pentru a evita aglomerația.

Zonele și străzile care vor fi deschise exclusiv pietonilor

Zona 1 – delimitată de Bd. Ion Mihalache – Str. Arh. Ion Mincu – Bd. Aviatorilor – Piața Victoriei, cu restricționarea circulației rutiere pe Bd. Kiseleff, între Str. Arh. Ion Mincu și P-ța Victoriei și pe Str. Barbu Delavrancea, între Bd. Ion Mihalache și Str. Arh. Ion Mincu;

Zona 2 – restricționarea circulației rutiere pe Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Piața Națiunile Unite, cu asigurarea traversărilor la următoarele artere:

– Str. Sevastopol spre Str. Grigore Alexandrescu

– Str. Gheorghe Manu

– Bd. Dacia

– Str. Știrbei Vodă

– Str. Episcopiei spre C.A. Rosetti spre Str. Dem I. Dobrescu

– Str. Ion Câmpineanu

– Bd. Regina Elisabeta

– restricționarea circulației rutiere pe străzile adiacente la Calea Victoriei și conform zonelor enunțate în cele de mai jos;

Zona 3 – delimitată de Calea Victoriei – Bd. Dacia – D.I. Mendeleev – Str. George Clemenceau – Str. Episcopiei, cu restricționarea circulației rutiere pe Str. George Enescu, între Str. George Clemenceau și Calea Victoriei, și total pe Str. Biserica Amzei, Piața Amzei și Str. G-ral Christian Tell;

Zona 4 – delimitată de Str. Episcopiei – Str. George Enescu – Bd. Gh. Magheru – Str. C.A. Rosetti – Calea Victoriei, cu restricționarea circulației rutiere pe Str. Benjamin Franklin, Str. Nicolae Golescu și Str. Anastasie Simu;

Zona 5 – delimitată de Bd. Gh. Magheru – Str. George Enescu – Piața Lahovari – Bd. Dacia – Str. Aurel Vlaicu – Str. Icoanei – Str. I.L. Caragiale – Str. Maria Rosetti, cu restricționarea circulației rutiere pe Str. J.L. Calderon, între Str. Maria Rosetti și Str. Dumbrava Roșie, pe Str. Dumbrava Roșie, între Str. J.L. Calderon și Str. Aurel Vlaicu, pe Str. Pitar Moș, între C.A. Rosetti și Str. Dionisie Lupu, pe Str. Pictor Arthur Verona, între Str. J.L. Calderon și A.D. Xenopol și între Str. Dionisie Lupu și Bd. Gh. Magheru, și pe Str. G-ral Eremia Grigorescu între Piața Gh. Cantacuzino și Piața Lahovari; se va menține circulația rutieră pe Str. Polonă, pe Str. A.D. Xenopol și pe Str. Dionisie Lupu;

Zona 6 – delimitată de Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Str. Anghel Saligny – Str. Lipscani – Str. Ion Brezoianu – Str. Domnița Anastasia – Str. Eforie, cu restricționarea circulației rutiere pe Str. Lipscani, între Calea Victoriei și Str. Ion Brezoianu, pe Str. Domnița Anastasia între Calea Victoriei și Str. Eforie, și total pe Str. Mihai Vodă, Str. Ilfov, Str. Inginer Guglielmo Marconi și Str. Dumitru Râureanu;

Zona 7 – delimitată de Bd. I.C. Brătianu – Str. Halelor – Splaiul Independenței – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta, cu restricționarea circulației rutiere pe Str. Doamnei, între Bd. I.C. Brătianu și Calea Victoriei, pe Str. Academiei între Str. Doamnei și Str. Regina Elisabeta și pe Str. Ion Ghica între Bd. I.C. Brătianu și Str. Doamnei, restul străzilor fiind exclusiv pietonale conform D.P.G. nr. 766/2005 privind Centrul Istoric.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top