Locale

Bebeluș mort la botez. Mărturisirea tatălui

Bebeluș mort la botez: declarația cutremurătoare a tatălui. Un băiețel de doar șase săptămâni a murit după slujba de botez.

Tatăl copilului susține că acesta a plâns în timpul slujbei, dar că a inhalat apă când a fost scufundat în cristelniță. Slujba de botez a avut loc la Biserica „Sf. Constantin și Elena”, din orașul Suceava.

Mărturisirea tatălui bebelușului mort la botez

Răpus de durere, tatăl copilului a povestit, pentru Monitorul de Suceava, cum a început să-i curgă sânge din nas.

„L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apa, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă.

Pe copil l-a bușit sangele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apa, nu?”, a spus tatal copilului pentru Monitorul de Suceava.

Cine este, de fapt, preotul care l-a botezat pe bebeluşul

Protopopul Doru Budeanu de la Protopopiatul Sucevei a confirmat că bebelușul a fost scufundat complet în apă, arătând că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”.

El a spus că înaintea unei cercetări interne a preotului de la Biserica „Sf. Constantin și Elena” se așteaptă o serie de concluzii suplimentare ale anchetei, cel puțin cu privire la cauza decesului.

Protopopul Ionel Doru Budeanu a mai precizat este vorba de un preot hirotonit din anul 2007, care săvârșește sfintele taine de multă vreme și că nu este vorba de lipsă de experiență: ”Părintele mi-a spus că copilul a plâns, și înainte de botez, inclusiv după ce l-a scos din cristelniță, avea semne vitale (…) Singura problemă de care știa părintele este că era născut prematur (…) Caloriferele funcționau, a fost și liturghie de dimineață, deci temperatura era corespunzătoare, nu se pune problema să fi fost frig”.

Momentul tragediei a fost înregistrat de către cel care filma evenimentul pentru familie, imaginile ajungând în posesia polițiștilor. În acest caz se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

La rândul lor, reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor au transmis un comunicat de presă în care deplâng moartea bebeluşului.

„Am primit cu multă durere şi tristeţe în suflet vestea despre pruncul Iustin, de doar şase săptămâni, care a plecat mult prea devreme la Cer, să se alăture îngerilor, în dimineaţa zilei de 1 februarie 2021. Ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în „haină luminoasă”, s-a preschimbat într-o zi a suferinţei pentru părinţii, naşii, familia şi comunitatea sa, care i-au aşteptat cu nerăbdare venirea în lume. În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor transmite că a luat deja legătura cu preotul şi cu cei prezenţi, pentru a stabili circumstanţele în care s-a petrecut această tragedie şi a decide măsurile necesare.

„Am transmis la Suceava rugămintea urgentării anchetei pe care o desfăşoară Arhiepiscopia Sucevei. Rezultatul acesteia, coroborat cu rezultatul anchetei desfăşurate de autorităţile laice, va fi făcut public de Arhiepiscopie. Cât mai curând. (…) Poziţia Patriarhiei Române este una de profundă compasiune faţă de familia copilaşului decedat, atât de greu încercată acum şi a cărei durere nici nu o putem înţelege deplin”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Dr Dan Teodorovici, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Suceava, a explicat ca bebelusul a fost adus la UPU Suceava in stop-cardio-respirator resuscitat.

Băiețelul a fost internat pe sectia ATI, dar din pacate, luni dimineata, in jur de ora 6.00, a decedat.

Bebeluș mort la botez. Cauza morții

Cauza probabila a morții ar fi leziunile provocate de hipoxie, după ce medicii au confirmat ca bebelusul a aspirat lichid in plamani.

Rămâne ca medicii legisti vor stabili exact cauza mortii.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor au transmis un comunicat de presa în cazul bebelușului mort la botez.

„In tratatul sau „Despre copiii care mor timpuriu”, Sfantul Grigorie de Nyssa ofera mai multe raspunsuri, subliniind ca orice faptura creata vine de la Dumnezeu, Care se ingrijeste de existenta acesteia, fie ea mai lunga sau mai scurta. Iar daca ingaduie curmarea unei vieti inainte de vreme, dupa mintea omeneasca, este pentru ca, in prestiinta Sa, Dumnezeu nu vrea sa il priveze pe prunc de vreuna din binecuvantarile Sale, stiut fiind faptul ca omul este inzestrat cu multe daruri, pe care are insa libertatea sa le foloseasca precum considera.

Nu exista cuvant si nici fapta care sa stearga lacrimile si sa aline acum inimile frante ale parintilor si rudelor, insa le suntem alaturi in acest moment deosebit de greu si ne rugam cu staruinta Mult Milostivului Dumnezeu sa ii intareasca, sa ii mangaie si sa tamaduiasca aceasta rana, impreuna cu pruncul Iustin, care de acum ii va veghea din preajma tronului Parintelui ceresc”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei.

Acest articol a fost actualizat la: 2021-02-01T19:56:52+02:00 19:56

Share
Scris de
Cristiana Aștefănoaiei

Acest site foloseste cookies.

Read More