Târgul cu produse de Crăciun a început să funcționeze, de vineri, în Piața Sfatului, din Brașov, unde producătorii locali și-au pus marfa în 20 de căsuțe care au montate paravane de plexiglas, pentru evitarea infectării cu SARS-CoV-2.
Reprezentanții Primăriei Brașov spun că Târgul nu este unul obișnuit, la fel cum nu sunt nici vremurile în care trăim. Practic, nu este un târg de Crăciun pentru distracție, ci mai degrabă, un târg unde producătorii locali își pun marfa în 20 de căsuțe, care au montate garduri de protecție și paravane cu prexiglas.
„Micii comercianți au început să se instaleze în căsuțele din Piața Sfatului. Avem montate gardurile de protecție, am luat toate măsurile care s-au impus, căsuțele au montate paravanele de plexiglas, vor începe activitatea în acest sfârșit de săptămână. (…) Crăciunuri vom mai avea. Trebuie să încercăm să ne adaptăm acestei situații, să fim, fiecare dintre noi, responsabili, să respectăm regulile. Am crescut și numărul de echipaje ale organelor de ordine publică, iar acestea vor avertiza, vor sancționa și, dacă este nevoie, vor închide activitatea din Piața Sfatului, în cazul în care constată că nu se respectă măsurile impuse. Credem că dacă atât cetățenii, cât și comercianții, înțeleg care este responsabilitatea noastră, a fiecărui cetățean, legată de felul în care alegem să nu ne dăm masca jos, și să respectăm regulile, activitatea de acolo nu va pune probleme legate de limitarea pericolului de răspândire a coronavirusului “, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.
Primăria Brașov a organizat o procedură pentru închirierea celor 20 de căsuțe în Piața Sfatului, care, fără a fi un „târg de Crăciun“ obișnuit, are rolul de a sprijini meșteșugarii și producătorii brașoveni pentru a-și comercializa produsele, pe de o parte, și de a menține atmosfera de sărbători în condițiile respectării tuturor regulilor menite să prevină răspândirea coronavirusului.
Au avut prioritate meșteșugarii și producătorii care au sediul social sau punctul de lucru în Brașov, care comercializează produse proprii și care acceptă plata cu cardul.
Potrivit regulamentului, agenţii economici sunt obligaţi să se încadreze în orarul de funcţionare 10.00 – 21.00, iar în intervalul orar 14.00-20.00 este obligatoriu ca aceștia să fie efectiv prezenți în spațiul alocat (căsuțele trebuie să fie deschise obligatoriu între orele 14.00-20.00). Aici se vor vinde produse realizate de micii meșteșugari, articole nealimentare de cerere curentă și produse alimentare ambalate.
Acest articol a fost actualizat la: 18 decembrie 2020 14:29