Connect with us
Carantină prelungită încă 7 zile în comuna Berceni. O altă localitate a ieșit din carantină

Locale

Carantină prelungită încă 7 zile în comuna Berceni. O altă localitate a ieșit din carantină

Carantina a fost prelungită în comuna Berceni, județul Ilfov, de joi, 10 decembrie, ora 22.00, cu 7 zile. Prefectua județului Ilfov a anunțat, totodată, că măsura carantinării totale a fost ridicată în localitatea Clinceni.

Carantina a fost prelungită în Berceni, pentru încă 7 zile

În ordinul DSU se preciează faptul că localitatea Berceni va rămâne în continuare în carantină, pentru cel puțin încă 7 zile. Decizia a fost luată după ce gradul de risc al răspândirii noului virus a fost analizat cu atenție. Cu toate că această măsură este valabilă în Berceni de mai multe săptămâni, rata de incidență nu pare să scadă prea mult și riscul ca noul virus să se răspândească cu mare rapiditate este în continuare deosebit de ridicat.

„Instituția Prefectului – Județul Ilfov informează cu privire la faptul că măsura de carantinare zonală se prelungește pentru comuna Berceni, județul Ilfov, în urma emiterii Ordinului șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed Arafat.

Conform Ordinului șefului DSU cu nr. 4660343 din 10.12.2020 privind prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparținător Berceni, județul Ilfov, măsura se prelungește începând cu data de 10.12.2020, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile.

Propunerea privind prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni a fost adoptată prin Hotărârea CJSU Ilfov nr. 65/10.12.2020, desfășurată în urma analizei de risc al răspândirii virusului SARS-CoV-2 în localitatea Berceni, județul Ilfov, întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și avizată de către Institutul Național de Sănătate Publică.”, se arată în comunicatul emis.

Potrivit datelor DSP Ilfov rata de incidență în comuna Berceni rămâne una ridicată, de 7,66 la mia de locuitori.

În același timp situația a fost reanalizată și în comuna Clinceni, județul Ilfov iar autoritățile au stabilit că este în regulă să ridice măsura caratinării totale. Potrivit datelor emise de DSP Ilfov, în această localitate rata de incidență cumulată în ultimele 7 zile a scăzut de la 5,88/1000 locuitori la 4,68/1000 locuitori.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top