Connect with us
Caz de Malpraxis în Olt. Un bebeluș a murit la două zile după naștere

Locale

Caz de Malpraxis în Olt. Un bebeluș a murit la două zile după naștere

Situație dificilă la Spitalul din Slatina, Olt. Un bebeluș de doar două zile a murit din cauza unei afecțiuni respiratorii. Nou-născutul ar fi trebuit să fie transferat la București, la o clinică specială, care să dețină aparatura necesară, însă a fost prea târziu pentru micuță. Familia își plânge acum copilul pierdut.

De ce a murit bebelușul

Bebelușul de doar două zile se născuse la Slatina. Cei doi părinți erau extrem de emoționați pentru nașterea primului lor copil și nu se gândeau la ce avea să se întâmple. Femeia a mers la spital de urgență, deoarece avea dureri mari, pe care nu le mai avusese înainte.

Ajunsă la spital, medicii au băgat-o direct în operația de cezariană, deoarece pulsul fetiței începuse să scadă. Fetița s-a născut perfect sănătoasă, însă lucrurile au luat o altă întorsătură. Medicii i-au înștiințat pe cei doi părinți că fetița lor se simte rău și are nevoie urgentă de oxigen, iar spitalul din Slatina nu dispune de aparatura necesară.

Părinții acuză spitalul de Malpraxis

Tatăl bebelușului acuză Spitalul de Malpraxis. El a explicat că medicii s-au gândit prea târziu că fetița trebuia mutată la alt spital. Timp de 9 ore, fetița a stat într-o stare gravă.

Familia a depus mai multe plângeri, inclusiv la Poliție. Polițiști au deschis un dosar de cercetare penală și au dispus efectuarea necropsiei nou-născutului.

„Nu există oxigenul acela special. Doctorița mi-a spus să caut împreună cu dânsa o clinică în București care are acest oxigen. A durat foarte mult. A suferit alterația plămânului și până la ora 15 s-au gândit că trebuie să o ducem la București. Cu ajutorul meu și al prietenilor din București am găsit la Sf. Pantelimon, dar până a ajuns ambulanța specială pentru a transporta acest tip de oxigen, la ora 22, cei de la SMURD și-au făcut datoria. Au resucitat-o. Nu s-a putut face nimic.”, a declarat tatăl.

Medicii susțin că au fost făcute mai multe solicitări, însă acestea nu au putut fi aprobate, pentru că nu erau locuri disponibile.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top