Categorii Locale

Circulația oprită de mâine în București! Vezi în ce zone sunt interzise mașinile

Din data de 15 mai, starea de urgență a fost înlocuită cu starea de alertă. Astfel, au fost impuse mai multe măsuri la nivel național, în vederea reducerii riscului infectării cu noul virus, iar unele restricții au fost ridicate. În plus, parcurile se vor deschide, la fel și saloanele de înfrumusețare și diferite magazine, ceea ce înseamnă că oamenii vor circula mai mult pe străzi și se vor putea plimba. În acest sens, s-a decis suspendarea traficului rutier în mai multe zone din centrul Bucureștiului pe timpul weekendului, începând de mâine, 23 mai.

Circulația oprită de mâine în București! Vezi în ce zone sunt interzise mașinile

Primăria Capitalei a decis ca circulația să fie oprită în mai multe zone din București. Măsura este valabilă începând de mâine, 23 mai și va fi aplicată doar în zilele de weekend. Se vor stabili mai multe zone de promenadă, având în vedere că restricțiile de circulație au fost relaxate și spațiile de alimentație publică și de divertisment au fost redeschide. Astfel, se așteaptă un număr mare de oameni pe străzile Bucureștiului, ceea ce a făcut necesară adoptarea unei astfel de măsuri.

„Având în vedere instituirea stării de alertă, reamintim faptul ca Primăria Municipiului Bucureşti, împreună cu Brigada Rutieră, au decis înfiinţarea a şapte zone de promenadă în centrul Bucureştiului, în zilele de weekend, începând de sâmbătă, 23 mai, pentru a încuraja atât mişcarea în aer liber, cât şi utilizarea mijloacelor de transport alternativ.”, se arată într-un comunicat.

Zonele pietonale stabilite

Cum vor fi împărțite zonele pietonale

Restricțiile de cirulație vor fi valabile în zilele de weekend, în intervalul orar 8.00 – 22.00. Astfel, au fost stabilite 7 zone pietonale.

Zona 1 – strada Polona (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnița Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independenței.

Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piața Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu

Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Bălcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei

Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu.

Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piața Constituției și locala de vest a pieței Unirii)

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More